Баща отвлече дъщеря си с легални документи от унгарската държава

Момиченце на година и девет месеца е изведено от страната от баща си, унгарски гражданин, без разрешението на майката, предаде БТВ. Според полицията детето вече е в Унгария. Малката Ема е с българско гражданство и досега никога не се е разделяла със своята майка.

Деница е женена за унгарски гражданин и живеят заедно в Ливан. Когато Ема навършва 10 месеца, те се връщат да живеят в България и Ема получава българско гражданство.

Нещата в техните отношения обаче се променят и след време Деница подава молба за развод, Тя съди съпруга си и за домашно насилие, но, докато тече делото в България, бащата успява да извади паспорт на детето и да го изведе извън граница.

Деница Димитрова обясни, че по съвет на свои адвокати никога не е лишавала бащата от възможност за контакт с детето, въпреки че всички обстоятелства в неговото поведение от самото раждане са предопределяли тя да се укрие с детето и да не му дава възможност за достъп до него, каза майката.

Срещата, на която бащата отвлича детето, е започнала като обичайна среща между баща и дете в един от моловете в София, обясни Деница. Тя каза, че не е предполагала, че е възможно чрез системата, чисто съдебно, без съгласието на майката, да бъдат изкарани абсолютно легално документи, за които тя изрично е казала, че не е съгласна да бъдат издадени.

Деница обясни, че е отишла на място в унгарското посолство февруари месец, защото е била заплашвана от мъжа си, че, ако не подпише за тези документи, трябвало да плаща глоба към унгарската държава в размер на до 4500 евро. Разговаряла е лично с посланика. Питали са я защо не е съгласна да даде подписа си за тези документи, а тя им е обяснила, че си има своите съображения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право