България играе срещу Босна в световна квалификация по баскетбол, домакинът винаги печели

България посреща Босна и Херцеговина в първото си домакинство в първия етап на квалификациите за Световното първенство по баскетбол. Двубоят ще се играе пред публика в „Арена Ботевград“ от 19.00 часа.

Това ще е третият мач между двата тима в квалификации за Световно първенство, като досега домакинът винаги е печелил. България ще излезе в опит да прекъсне серията от четири поредни поражения в световните квалификации. „Лъвовете“ обаче са загубили само една от последните си домакински срещи – от Русия с 60:104.

Босна и Херцеговина спечели последните си две срещи от Световните квалификации, като това е точно толкова, колкото тимът беше постигнал в последните си 11 мача от тази надпревара. Босненците са загубили всички шест мача, в които са били гости.

Павлин Иванов с 20 точки бе единственият български баскетболист с двуцифрена резултатност срещу Литва в първия мач от този прозорец. Той изравни успеваемостта на българин, започнал като резерва, държана от Божидар Аврамов – също 20 точки срещу Босна и Херцеговина през ноември 2018 г.

Джанан Муса е най-добрият стрелец от линията за наказателен удар след първия прозорец – 10, което е и най-добър резултат за резерва в квалификациите за Световно първенство в Европа.

От 17.00 ч. в „Арена Ботевград“ ще функционира лаборатория за тестиране за COVID19.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена