България зае престижното 11-то място в класирането по медали на Световното първенство по бокс за юноши и девойки

България зае престижното 11-то място в класирането по медали на Световното първенство по бокс за юноши и девойки в Ереван (Армения). Общо 51 страни взеха участие, като родните таланти се поздравиха с две отличия. Ангел Димитров спечели сребърен медал в категория до 50 килограма, а Янко Илиев взе бронз при 52-килограмовите.

Така националите ни, водени от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, пробиха в Топ 15 на подреждането. Те делят 11-ата позиция с Беларус и Германия. На първо място е Русия с 16 отличия (7-2-7). Втори са домакините от Армения с 10 медала (4-5-1), а трети са представителите на Узбекистан (4-3-4).

Ето какво казаха и медалистите ни, преди да се приберат в България:

Ангел Димитров:

Щастлив съм, че взех сребърен медал на Световното първенство в Армения. Искам да благодаря на Българска федерация по бокс, на президента Красимир Инински, на треньорите от националния отбор и на моите лични треньори Борислав Георгиев, Стойка Кръстева, Петър Илиев, Стоимен Димитров и Роман Цветков.

Янко Илиев:

Щастлив съм че спечелих бронзов медал от Световното първенство по бокс за юноши в Армения. Благодаря на Българска федерация по бокс, президента Красимир Инински и моите треньори Стойка Кръстева, Борислав Георгиев, Роман Цветков, Петър Илиев и Стоимен Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт