Българска компания е лидер в световната казино индустрия

В началото на 90-те години ще забележим една много специална стъпка, с която този вид забавление никога повече нямаше да бъде същият. Говорим за добре познатата iGaming индустрия, която предоставя всяка една игра на онлайн казината. Ще открием, че една от любимите ротативки 20 Super hot от Силентбет е разработена именно от българска компания. И още по-добрата новина е, че в платформата на анализаторите можем да се забавляваме с виртуална валута, като практически играем без никакви рискове. Защо обаче говорим за 90-те години? В този период интернет започна да показва своя пълен потенциал, като в последствие редица казина решиха да отворят и своя онлайн алтернатива.

По същото време едни от най-популярните игри – ротативките, бързо промениха своя облик и се възползваха от технологичната революция и вместо сложна механика, започнаха  да се радват на нови възможности, добавяйки повече печеливши линии, различни бонуси, прогресивен джакпот и дори теми във въпросната игра. И точно тук идват компании като EGT или Euro Game Technology. Компанията отваря за първи път врати през 2002 г. в апогея на този вид игри, като до този момент е достигнала един особен и много специален успех – тя вече е способна да избере с кого да партнира.

Подобни успехи не трябва да ни изненадват, все пак България е технологичен хъб от много време, а географската позиция позволява да оперира между няколко часови зони, при това с минимални усилия. По-важното е, че за този период от време, компанията е успяла да разгърне екипа си до 2100 души и да разшири пазара си практически в цял свят. Игрите, които ще открием в някои от родните брандове са същите и в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Общият брой пазари, на които компанията е успяла да навлезе са 85 и това също трябва да ни подсказва, че EGT не просто са лидери в своята сфера, но често са и предпочитан избор, като не трябва да забравяме, че освен заглавия, брандът предлага и допълнителни услуги, поддръжка и още много други.

За да разберем мащаба на действие и вниманието в тази посока, трябва да си спомним една много важна подробност – всяка една страна идва със своите основни изисквания и като реномиран бранд, същият не просто е задължен да ги изпълнява, но задължително трябва да следва всички възможни препоръки, които съответната хазартна комисия изисква. Достатъчно е да видим и площта, която фирмата заема, за да направим преценка една малко по-точна преценка.

EGT притежава 7 сгради, в които позиционира своята техника и обща площ от 51 448 кв. м. или малко по-голяма от Ватикана. Единствената разлика е, че тук се създава индустрия, която през следващите години ще бъде една от причините онлайн казината да поставят рекорд след рекорд, както и да интегрират нови функции. Впрочем ако се чудите колко точно игри са излезли от тази компания, нека ви отговорим – над 250, като всяко едно от тях е успяло да спечели вниманието и на най-големите критици. Освен това ще забележим и още нещо – наличието на редица сертификати, представянето и участието на международни конференции и още много други.

Очевидно е, че подобни успехи не стават в рамките на 1-2 години, необходимо е качество, професионализъм и внимание към всеки детайл и тази компания е постигнала точно това. И дори много повече в годините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове