Две звезди се отказват от националния отбор по волейбол?

Капитанът Цветан Соколов и Тодор Скримов вероятно ще се откажат от участие в националния отбор по волейбол. Новината съобщи пред БНТ бившият им съотборник Теодор Салпаров.

"Лошото е, че от година на година всеки се отказва. Моята информация е, че Тошко Скримов и Цецо Соколов ще спрат с националния отбор. Това е нормално. Вече доста години натрупаха в националния отбор и едва ли искат да ги бият отбори, които до преди няколко години сме ги били с лекота. Така, че аз ги разбирам", заяви Салпаров.

БНТ не успя да открие Соколов и Скримов за коментар по темата. Такъв направи президентът на БФВ Любомир Ганев: "Тошко Скримов и Цецо Соколов са все още прекалено млади, според мен, за да се отказват от националния отбор. Аз съм сигурен, че те ще получат повиквателна за националния отбор, но вече какво ще бъде тяхното решение, ще се види. Но аз лично не вярвам, защото имат място в националния отбор и могат още много какво да дадат. Най-лесно е да вземем мерки от федерацията, много са ясни правилата, ако някой откаже покана за националния отбор, но мисля, че няма да се стигне до там."

Помощник треньорът на националния отбор в момента Николай Желязков заяви, че след европейското първенство през миналата година Скримов е загатнал за отказване от националния отбор. "Тошко след европейското първенство, след последната среща, беше споменал нещо такова пред мениджъра на отбора, че обмисля такива варианти, но всичко приключи там. Аз го отдадох повече на емоциите. Надявам се да не е вярно", каза Желязков.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт