Eмил Радев в Тутракан: Европрограмите ускориха развитието на българските общини

Снимки: ПП ГЕРБ

Европейските програми ускориха развитието на българските общини, затова с очакваните 4 млрд. лв. повече за новия програмен период се осигуряват повече пари за обновяване на инфраструктурата, за подобряване на инвестиционния климат и за развитието на по-конкурентоспособен бизнес. Това е начинът да се вдигнат заплатите на работещите, а когато има силна икономика, ще се осигурят и повече средства за пенсии, заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев при посещението с в Тутракан. В провелата се среща с граждани взеха участие и народният представител Алтимир Адамов, областният ръководител на Жени - ГЕРБ Денка Михайлова и общинският ръководител на структурата в Тутракан и зам.-кмет Петя Князева.

„Благодаря Ви за топлото посрещане и подкрепата. Сред Вас се чувствам като у дома си”, обърна се Емил Радев към присъстващите в залата членове и симпатизанти на ГЕРБ.

„Традиционно евроизборите протичат при ниска избирателна активност, но това съвсем не ги прави маловажни, защото всички виждате чрез реализираните европроекти колко голяма е ролята на европейската солидарност за средата, в която живеем. Виждате колко е важно България да запази силния си глас в Европа и да продължи да се ползва с авторитет сред нашите партньори”, категоричен бе Радев.

Той отчете постигнатото през изминалия мандат в Европейския парламент, като постави акцент върху битката, която поведе срещу двойния стандарт при храните, извоюваната подкрепа за охраната на българските граници, прокараните текстове в европейското законодателство, така че да сложим край на „вечните длъжници” у нас. Интерес предизвика и темата за зоополицията, за създаването на която Емил Радев бе инициатор. „България е едва втората държава в ЕС, която има механизъм за разследване на престъпления, свързани с животни. Необходимо е време, за да се развие добре това звено, но вече има резултати. Имаме реални примери на разбити нелегални развъдници на домашни любимци. Имаме и случаи, при които се противодейства адекватно на насилието над животни. Статистиката доказва, че този, който упражнява насилие над животни, рано или късно проявява агресия и към хората, така че проблемът е общественозначим и не бива да се подценява”, категоричен бе Радев в Тутракан.

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика