€780 месечно за безработни в Италия

Бъдещото правителство иска отмяна на санкциите срещу Москва

Въвеждането на универсален доход от 780 евро за безработните предвижда програмата на бъдещото правителство на Италия, публикувана днес, предаде Ройтерс.

Окончателното споразумение за коалиция бе сключено между популисткото движение “Пет звезди” и крайнодясната “Северна лига”. Двете партии ще подложат програмата на допитване сред привържениците си и ако те я одобрят, ще бъде представена на президента, който трябва да даде съгласието си за формиране на правителство. Двамата партийни лидери пак заявиха, че премиер няма да бъде някой от тях.

В програмата се настоява за отмяна на санкциите срещу Русия и преразглеждане на икономическото управление на ЕС. Премахва се пенсионната реформа, която увеличи възрастта за пенсиониране. Ще има намаляване на данъци, като се въвеждат две ставки - от 15% и 20% за физически лица и компании съответно, вместо сегашната плаваща ставка от 23 до 43%.

По въпроса с миграцията се предлага нова схема за “задължително и автоматично” разпределение на бежанци в целия ЕС, както и разрушаване на всички незаконни ромски лагери.

Коментари

Задължително поле