Френски шеф на спортна лига се призна за виновен за малтретиране на дете

Скандалът, разтърсващ хандбалната федерация на Франция, може да бъде потушен скоро, след като Бруно Мартини призна за обвинения в малтретиране на непълнолетни. Бившият вратар на френския национален отбор и настоящ президент на френската Лига 1 по хандбал призна престъплението, за което беше обвинен още през 2020 г. и сега е освободен. 

Обвинението е повдигнато от 13-годишно момче, а Мартини се защити, като твърди, че не е знаел точната възраст на момчето, т.е. че е мислил, че е на 15. Това е възрастта, на която във Франция хората могат да решат за себе си дали да имат сексуална връзка или не. Предвид самопризнанията наказанието за него вероятно ще бъде по-леко, въпреки че към това обвинение е „залепено“ и обвинението за запис на детска порнография.

Очаква се Мартини да подаде оставка от президентския пост на Хандбална лига 1, а дотогава първият човек, който ще влезе в длъжност, ще бъде вицепрезидентът Давид Тебиб. Той беше вратар на френския национален отбор от 1990 до 2007 г. и спечели златото на световните първенства през 1995 и 2001 г.

Това не е първият подобен случай във Франция, тъй като шефът на футболната федерация Ноел льо Гре наскоро беше обвинен в сексуален тормоз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена