Херо търси спасение за "Спартак", загатна рецептата за силен национален отбор

Треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров коментира победата с 4:1 над Добруджа в контролна и загубата на националния отбор от Черна гора с 0:1.

"Резултатът не е важен, а поведението и настройката. Първото полувреме излязохме недобре настроени, имаше подценяване, но през второто се подобрихме. Дадохме възможност на повече футболисти, но смятам, че е една полезна проверка. Основната ни цел е спасение, но ще се опитваме да играем максимално сериозно срещу Лудогорец. Ще бъдем без някои футболисти, имаме двама наказана, а вероятно и Иван Йорданов няма да може да играе. Но въпреки всичко ще се опитаме да се представим максимално достойно", коментира пред "Спортал" Димитър Димитров.

Херо коментира и представянето на националния отбор и загубата ни от Черна гора на старта на квалификациите за Евро 2024: "Жалко, че загубихме. Смятам, че Черна гора не ни превъзхождаше с нищо, даже е по-слаб отбор. Проблеми имаше, видяха се на терена, но това е работа на спортно-техническото ръководство. Те ще анализират и ще видят нещата. Не трябва да изпадаме в крайности. Трябва да гледаме с оптимизъм, защото ние, българите, сме малко хора на двете крайности". 

"Това са квалификациите, в които ще трябва да покажем какво можем. Говори се за някакво подмладяване, аз имам по-друга позиция. В националния отбор подмладяване не трябва да има, а да играят най-добрите, защото това е огледалото на българския футбол. Всеки си има мнение. Аз като българин желая успех на отбора и да зачеркне негативния резултат", добави Херо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят