Hurriyet: Все повече турски скиори избират курортите в България

През последните години Гърция се превърна в популярна лятна туристическа дестинация за турците, а България изглежда се налага като нейна зимна версия, пише Hurriyet.

Според изданието, страната ни се радва на предимството, произтичащо от близкото й разположение до Турция, така че не е чудно защо се превърна във водещо направление за турските скиори и особено за онези от тях, които пътуват със семействата си и търсят по-изгодни оферти за престой.

Пътуването от Истанбул до София с автомобил отнема около седем часа, а цената излиза по-малко от самолетен билет за един човек. Придвижването е спокойно, а пътищата са отворени дори и в суровите зимни условия.

Съотношението цена-качество е друг важен фактор, който привлича турските туристи в българските зимни центрове като Пампорово и Банско. Мнозина граждани на Турция отдават предпочитания на Пампорово заради по-малкия брой туристи в него.

До 400 хил. турски туристи посещават България всяка година, според данни от официални представители на турското посолство в София. Смята се, че 100 хил. от тях избират страната за зимен туризъм.

Коментари

Задължително поле