Издадоха наръчник за поведението на рускините, ако мъжете им се върнат сексманиаци от войната

Рускини са били предупредени, че мъжете им, които участват във войната с Украйна, могат да се върнат у дома като сексуални садисти, нуждаещи се от насилствена „компенсация“, пише Daily Mail. Наръчник за съпругите на войници подчертава дълбоките психологически промени, пред които са изправени бойците, изпратени на фронта.

„Промените могат да се проявят във временна непоносимост към допир и намаляване на сексуалното желание“, се казва в ръководството. „Те обаче могат да бъдат изразени и чрез повишена сексуална възбуда, нужда от чести сексуални отношения и склонност към агресивни форми на секс", се казва още в ръководството. Съпругите се съветват да дадат шанс на своите травмирани мъже да се „стопят“ след завръщането си от фронта в Украйна.

Мъжете трябва „да свикнат с факта, че опасността е преминала и няма да има удари с нож в гърба“, се казва в ръководство на Всесъюзния народен фронт, проправителствена организация, основана от президента Путин през 2011 г. за „проактивни граждани“.

"Не се препоръчва да го приближавате внезапно, отзад. По-добре е първо да говорите с нисък глас, а след това да се приближите до него и да го докоснете. Ако няма нищо против, прегръщайте го по-често. Кажете му, че може да дойде при вас по всяко време. Подайте ръката си, вие сте наблизо и ще чакате толкова, колкото е необходимо съпругът ви да ви подаде ръка в отговор", са част от съветите към рускините. 

Жените се съветват да не принуждават завърналите се да говорят за това, което са преживели сред ужасите на войната, нито да ги тормозят, ако се завърнат с увреждания, както мнозина правят. Те никога не трябва да се сравняват с други мъже, които може да са по-приспособими.

„Често се случва съпругът да се отдръпне след завръщането си и да не каже нищо“, обяснява ръководството. „В такъв случай трябва да се опитате да го накарате да иска да говори. Кажете му: „Твоят опит е много важен. И можеш да го споделиш, когато прецениш, че е подходящото време. Просто бъдете там и му покажете, че когато е готов да говори, ще откликнете на желанието му и ще го изслушате. Научете се да слушате тишината и просто бъдете там", сочат друга част от съветите.

Жените не трябва да критикуват бойците, които се връщат у дома, дори ако са поставили решетки на прозорците на апартамента си, за да се чувстват по-сигурни, спят с дрехите си или се държат неадекватно. „Важно е самите вие ​​да разберете, че зад това се крие нуждата от сигурност, която беше загубена по време на боевете“, съветва ръководството и добавя: „Подкрепете го и му кажете: „Ако искаш да поставиш решетки, направи го, ако се чувстваш по-сигурен“.

Съпругите се съветват да не казват, че „разбират“ завърналите се, а вместо това - „Дори не мога да си представя през какво сте преминали“.

Те също така са уведомени, че мъжете може да се нуждаят от специализирана психологическа помощ: „Кажете на съпруга си, че това е нормална реакция на тялото след специална военна операция и че професионалната помощ може да помогне за преодоляването й“.

Наръчникът беше разкритикуван от правозащитничката Алена Попова, която каза, че от руските жени се очаква да решат хаоса, създаден от войната на Путин. „По принцип на жените се казва: „Преглътни го, ти трябва да си там, независимо какво прави той“. Няма съмнение, че посттравматичният стрес е „истински“, а войната е „ужасна“. Тя разрушава и унищожава психиката на всеки човек“, каза тя.

"Но една жена не трябва да търпи всичко, защото съпругът й има посттравматично стресово разстройство. Неговата агресия - още по-малко. Агресията и насилието - всяко насилие - никога няма да бъдат оправдани с нищо", добави тя.

Тя се оплака, че проправителственият наръчник казва на жените, че трябва да бъдат „горди“ и да подкрепят мъжете си „дори ако той използва насилие“. „Семействата, които той и неговата система унищожиха... сега те очевидно трябва да кажат благодаря за това. А жените, според тях, трябва да страдат и да се подчиняват. Но жените няма да страдат мълчаливо. И гласовете им стават все по-силни ," тя каза. 

Твърди се, че стотици убийства, изнасилвания и побоища са извършени от завърнали се от войната, включително затворници, освободени и помилвани от Путин за съгласието им да воюват в Украйна в замяна на свободата си.

Путин гордо нарече своите бойци в Украйна "новия елит".

Бившият наемник на Вагнер, Сергей Шахмаров, който се биеше за Путин в Украйна, беше признат за виновен в изнасилването на две ученички на 10 и 12 години в Новосибирск, Русия, и осъден на 17 години затвор с максимална сигурност.

Друг завърнал се, Юри Гаврилов, се твърди, че е примамил 11-годишно момиче в апартамента си и е извършил актове на изнасилване и мъчения в двучасова агония.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия