Как сайтовете за залози защитават личните ни данни

В днешно време няма човек, който да не се замисля за своята онлайн сигурност. Мнозина обръщат внимание на общите условия, следят за реномето на дадена платформа и понякога са готови  да пропуснат изпратените линкове, защото нямат никаква представа какво стои от другата страна. Подозираме, че все повече спортни фенове ще обърнат внимание на букмейкърските предложения, особено след като се задава Евро 2020. Тук трябва да напомним, че е най-добре да се фокусираме върху лицензираните брандове, но нека все пак започнем от самото начало.

Ако разгледаме малко по-подробно стъпките са правене на  регистрация в Bwin ще открием, че доста почитатели ще прочетат абсолютно всички изисквания, както и основните стъпки. Най-вероятно самият оператор ще изисква от вас да предоставите документ за самоличност, като точно той не трябва да ви изненадва по никакъв начин. Това е изискване на Държавната комисия по хазарта, която иска да е сигурна, че всеки клиент е пълнолетен, за да има правото да прави спортни прогнози и да играе различни казино игри.

Къде отиват данните? Съхраняват се на един от най-добрите сървъри, които една фирма може да закупи  с пари в днешно време. Защо сме толкова сигурни? Говорим за индустрия, която поставя рекорд след рекорд в последните няколко години и точно тя не би рискувала в нито  един момент да разочарова клиентите си или да позволи на трети лица да влязат в тяхната платформа.

Най-лесният вариант да сме сигурни, че работим в защитена среда е чрез проверка за SSL сертификат. Същият ни показва, че комуникацията между нашето устройство и сървъра на оператора е защитена и криптирана, тоест дори и да има опит за прихващане от „доброжелател“, шансовете му са нулеви. Как да проверите за наличието на такъв? Ако обърнете внимание на адрес бара, където пишете адреси, там винаги трябва да има катинарче, което да символизира наличието на точно такъв.

Нека не забравяме, че в този сектор работят и едни от най-добрите експерти, като за тях не се пестят пари. Все пак не е изненада за никого, че когато практиките се преместиха в онлайн пространството, сигурността беше на най-високо ниво.

Ако използваме мобилно приложение и електронен портфейл, тогава можем да бъдем още по-спокойни, освен протекция от брандът, както и родната комисия по хазарта, като към нея добавяме и европейската такава, за нас се грижат и големите брандове като Google и Apple, които трябва да бъдат сигурни, че всеки един клиент може да вземе най-доброто.

И макар всеки един оператор да има драконови мерки за сигурност, клиентът също носи отговорност. Това означава, че не трябва да използва безплатно пуснатите мрежи, защото мнозина могат да открият, че точно там не е ясно кой се крие и защо я предоставя толкова свободно. Брандовете често препоръчват да се сменят пароли, за да не стават грешки, макар и да имаме достъп от неоторизирано устройство, операторът бързо ще замрази профила ни и ще ни попита дали ние сме се логнали или някой друг.

При втория случай има и стъпки за възстановяване, а те идват на по-сериозен и подсигурен канал. Нека не забравяме, че и всяка банкова институция има желание да ни предложи нещо по-добро и качествено, следователно не трябва, а и няма защо да се притесняваме. Най-важното е винаги да проверяваме за наличието на лиценз, защото точно той е сертификат за качество и защита от най-високо ниво, във всеки друг случай е по-добре изобщо да не оставате в дадена платформа, както и да споделяте личната си информация.

И още нещо, ако очаквате вашите лични данни да се предадат на 3-ти лица, няма шанс. Практиката и лицензът изискват събирането на лични данни единствено и само за потвърждаване

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове