„Каритас България“ стартира кампанията „Старостта е и наша отговорност!“

„Каритас България“ стартира кампанията „Старостта е и наша отговорност!“, чрез която организацията има за цел да окаже влияние върху промяна в политиките за дългосрочни грижи в домашна среда за една от най-уязвимите групи в българското общество – възрастните хора.

Кампанията ще се фокусира върху необходимостта от целенасочени действия за осигуряване на адекватен отговор на нуждите на възрастните хора, което изисква отговорност, воля, планиране и изпълнение на ефективни мерки и механизми за подкрепа както от държавата, така и от бизнеса.

В хода на кампанията „Каритас България“ ще акцентира върху личните истории на възрастни хора от различни населени места в България. Кампанията ще разкаже за множеството предизвикателства, с които възрастните хора се сблъскват всеки ден, както и за решенията и подкрепата, от които те имат нужда.

Кампанията е част от инициативата „Достъп на възрастните хора (65+) до дългосрочни грижи в дома и общността – политики и реалност“, в която участва цялата мрежа на „Каритас“ в България, и ще продължи до 31 октомври 2022 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини