Катрин Тасева: Не беше трудно да се откажа

Start Photo

Една от най-успешните гимнастички в последните години Катрин Тасева иска да се развива като треньор и да предаде своите знания на следващите поколения състезателки. Тасева, която прекрати кариерата си след олимпийските игри в Токио 2020, днес празнува рожден и имен ден.

"Наистина извървях доста дълъг път, който като върна сега назад, ми се струва като миг. Сама се запалих по спорта, когато на тренировки гледах по-големите и исках да бъда като тях", каза гимнастичката в специално интервю за Фейсбук страницата на БФХГ.

Тасева признава, че й е било трудно да спечели квота за Игрите в японската столица. Тя се класира 14-а на Олимпиадата в Токио.

"Трудно беше. Световното първенство в Баку беше физически и психически трудно състезание да издържиш, защото всеки очакваше това от нас. До мен безусловно бяха Бранимира Маркова, Силвия Стойнева, г-жа Илиана Раева, семейството ми, имах подкрепа и се радвам, че и днес продължавам да я имам", добави Тасева, която днес навършва 24 години.

Грацията разкри, че не й е било трудно да се откаже от спорта.

"Не беше толкова трудно, а логично вземане на решение. Бях го решила още преди Европейското първенство във Варна 2021, че след Олимпийските игри в Токио ще приключа и няма да мога да издържа на тази трудна и тежка гимнастика. Смятам, че съм дала достатъчно и съм направила най-доброто, и някак си съм се изчерпала", каза Тасева.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена