Кубрат Пулев: Мога здраво да бия Мир

Българският боксьор Кубрат Пулев коментира изключителния си дебют в събитието по смесени бойни правила Triad Combat, в което боксьори се изправят срещу ММА бойци. Кобрата ще е "черешката на тортата" в сблъсъка си срещу Франк Мир.
Късно снощи се проведе пресконференцията преди боя на 27 ноември. "Ще бъде малко по - различно. Мисля, че триъгълник е "ОК" за нас, също е ринг, може би малко повече. Той е добър боец, уважавам го. Но мисля, че боксът е бокс, нали знаете. Добре подготвен съм и мога много здраво да го набия. 
Тренирам през цялото време с бойци, имам много приятели бойци. Преди 5 години, преди 7 години, стартирах и бях и боец, и боксьор, знаете. Винаги съм готов. Харесва ми този спорт. Вероятно сега ще покажа това, което мога. Боксьорите сме по-прецизни от ММА бойците. Това е интересен спорт, но мисля, че боксът е най-добрият и ние сме най-добрите. Имаме най-добрия капитан, уважавайте го, той е най-добрият" коментира българинът.
Мир призна, че по правилата на бокса неговият опонент е много по-силен: "Мисля, че Кубрат е боксьор от световно ниво. Ще направя най-доброто, което мога, за да не се стигне до бокс, защото там има предимство. Ще опитам да покажа, че ММА бойците сме най-добрите боксьори" 
“ Ще направя всичко възможно, за да скъся дистанцията. Неговите мускули ще усетят какво е да се бориш в клинч. Ще направя всичко възможно, за да не бъда в боксова дистанция", обяви американската ММА звезда.
Според правилата са разрешени всички боксови удари и част от тези в смесените бойни изкуства. Забранени са ритниците, лактите, боят на земята и хватките за предаване. Според Пулев почти няма разлика с бокса, но Мир отрече да проведат боксов мач. 
Франк Мир има шампионска титла на UFC в тежка категория, а през април дебютира и в бокса. Тогава обаче беше тотално надигран в 6 рунда от бившия световен шампион в полутежка категория Стив Кънингам. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена