Microlino потегля със 17 конски сили

Влизането в Microlino става през врата, която се отваря в цялата предна част заедно с челното стъкло.

Двойникът на BMW Isetta ще се сглобява в Швейцария

Максималната скорост на движение е 90 км/ч.

След дълго чакане симпатичното автомобилно джудже Microlino най-накрая излиза на асфалта. Моделът е модерен двойник на BMW Isetta и ще започне да се продава и сервизира в Швейцария от началото на октомври. Каросерията е с изключително компактни размери и на дължина достига едва 2,43 м. Размерите на височина и широчина са почти идентични - съответно 1,50 м и 1,43 м.

В страничните части на автомобила липсват врати. Качването и слизането се извършва от една врата, която се отваря фронтално в предната част заедно с челното стъкло. В малката кабина има място за трима души. Субкомпактните размери позволяват напречно паркиране в редица от надлъжно спрели превозни средства.

Microlino ще се произвежда в Швейцария от местни предприемачи. Приложението на модела е изключително за градско шофиране. Ще се предлагат два вида батерии - с капацитет 8 киловатчаса и 14,4 киловатчаса. Те осигуряват пробег съответно 120 км и 200 км. Максималната скорост на движение е 90 км/ч. Конструкцията е малка и лека, затова мощността на двигателя от скромните 17 конски сили е достатъчна.

В повечето европейски държави, където потребителите получават финансови стимули от държавата за покупка на електромобили, Microlino ще струва около 12 000 евро след приспадане на бонуса. На тази цена в Европейския съюз е почти невъзможно да се открие нов автомобил. Почти невъзможно е вече да се открие и автомобил без климатична инсталация. Microlino обаче няма такава. Ако на някой пътник му стане горещо, може да отвори покрива. На ръка, разбира се, а не с автоматичен механизъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили