На 26 януари става ясно за какво се борят Фюри и Уайт, пълен хаос цари при преговорите

Пълен хаос цари при преговорите между Тайсън Фюри и Дилиан Уайт относно споразумението между промоутърите на двамата боксьори каква да е паричната стойност на победата в боя между двамата. 
За изцяло британския сблъсък в тежка категория вече тече крайният срок за подаване на оферти, който бе отложен до сряда, 26 януари.
Този петък следобед беше крайният срок за съгласуване на офертите преди дългоочаквания сблъсък, но екипът на Уайт се опъна по време на преговорите, тъй като техният боец ​​се стреми да вземе повече от 20-те %, които му предлагат от лагера на Фюри. Това доведе до отлагане на крайния срок за 26 януари. Уайт е задължителният претендент за пояса на Фюри и WBC.
Двубоят на Тайсън Фюри с Дилиън Уайт вероятно ще се проведе през март в Кардиф.
Какво имаха да кажат промоутърите по този повод?
Еди Хърн каза: „Всички ние все още гледаме към боя на Джошуа срещу Усик на стадиона в Лондон през април, но още има хора, които биха искали да видят Фюри срещу Усик за всички титли и биха искали да платят много пари за това. Ако има план, който да направи всички бойци щастливи, тогава има шанс това да се случи, но проблемът е във времето. Тези разговори започнаха преди месец, но са много сложни." Хърн добави: „Ние всъщност не се приближаваме до сделка между Уайт и Фюри, всички знаят, че има арбитражи, съдебни дела и обжалвания и това обяснява забавянето. Следващата оферта се очаква в петък, но и това може да бъде отложено отново".
Боб Аръм, който популяризира Фюри в САЩ, каза пред Sky Sports: „Ако иска битката и спре да се бърка, Уайт може да получи добра оферта и да докаже, че е от световна класа, като се изправи срещу Фюри. Това е добра битка за Обединеното кралство. Елате на масата и да видим дали можем да сключим истинска сделка. Нека престанем да се гаврим.“ Пред TalkSPORT той добави: "Това е пълен хаос. Това, което се случва, са само обещания, идващи от Близкия изток за провеждане на единен бой между Усик и Фюри".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена