New Bloom Winery инвестира в нови 2000 дка лозя

Избата от Съединение реализира най-мащабната сделка на винения пазар

Избата от Съединение New Bloom Winery инвестира в нови 2000 дка лозя, с което увеличава собствените си лозови масиви на 8000 дка. Това се очертава като най-мащабната инвестиция на винения пазар за тази година. Новите декари граничат с наличните вече в района на Правище, с което производителят ще окрупни собствеността си. Още нещо -  в момента на новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира, което обогатя портфолиото на New Bloom Winery. „Радваме се, че успяхме да реализираме подобна мащабна инвестиция и то в труден период за българските изби. Така изпълняваме и поетия ангажимент да увеличим собствените лозови масиви с 30% от 2017 година, когато представихме новата корпоративна идентичност. С финализирането на сделката вече разполагаме с 8000 дка, което ни превръща в един от производителите с най-много собствени лозя в Тракия“, коментираха от винарната в Съединение.

Досега винарната се отличаваше налагането на интересните немски сортове Дорнфелдер и Регент, които се превърнаха във визитна картичка на New Bloom Winery. Тя е първата, която ги засади в тероара на Тракийска низина и дават уникални резултати. Дорнфелдер и Регент присъстват във винените марки PIXELS и Face 2 Face, в средния и висок ценови сегмент.  „Работата с доказано собствени масиви е залог за осигуряване на качествено вино, а и избата се обогатява с два традиционни български сорта като Мавруд и Рубин, което носи повече познание за екипа и е изключително ценно“, обобщи главният енолог Владимир Влъчков.

„Определено виждаме повишаване на винената култура и засилен интерес към нови винени региони и сортове. Тук важна роля изиграха и самите производители. Те, като в това число включваме и нашата изба, трябва да продължат да полагат всички усилия да правят вкусни, балансирани вина в подходящо съотношение цена-качество“, допълват експертите. Списъкът с медали за вината на New Bloom Winery е дълъг. Тази година червеното вино Face 2 Face (F2F) Дорнфелдер получи златен от френския Vinalies Internationales 2021. Избата добави и други три сребърни отличия от Франция и други пет от Concours Mondial de Bruxelles.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти