Обрат за хаоса преди финала на Шампионска лига - местни крадци причинили обири и нападения, има над 240 жалби

Разследванията на инцидентите във финала на Шампионската лига на 28 май, който се игра на "Стад дьо Франс", дадоха плод с първия съдебен процес срещу мъж, който е в затвора за нападение над испански фенове.

Прокурорът на Бобини, Ерик Матаис, който отговаря за тези разследвания, обяви повече подробности пред вестник Le Parisien за това първо дело, след показанията на дузина полицаи, които са прегледали "хиляди часове" видеозаписи.

Матаис вярва, че ще има и други, след като ответникът, млад мъж от Кот д'Ивоар, който пристигнал във Франция през 2018 г., поиска този вторник пред съда в Бобини, отлагане на процеса, за да се подготви.

Междувременно този жител на град Епине сюр Сейн, близо до Сен Дени, където се намира Стад дьо Франс, ще остане зад решетките с обвинение, че е откраднал мобилния телефон на испански фен.

Той е подсъдим и за побой над полицай, който го е преследвал и който заради нападението е бил в отпуск 21 дни.

Веднъж арестуван, у този мъж, който работи като разносвач и който е признал, че е пристрастен към анксиолитици и че пуши половин дузина джойнтове дневно, са открити четири телефона.

Според Le Parisien са подадени 245 жалби за атаки и агресия срещу фенове на Реал Мадрид и Ливърпул, присъствали на финала на Шампионската лига, от които 130 са пристигнали по пощата, както беше предложено на испанските и английски фенове.

Проверката на видеозаписите от полицията е позволила да се установи, че авторите на тези престъпления не са феновете, а жители на района, които са се възползвали от концентрацията за извършване на грабежи и нападения.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят