Оправдаха Сандро Росей по едно от делата за измама

Съдия оправда бившия президент на ФК Барселона Сандро Росел за престъплението данъчна измама, за което прокуратурата поиска от него две години и девет месеца затвор за измама на хазната с 230 296 евро през 2012 г. 

Прокуратурата твърди, че Сандро Росел е използвал компания, в която липсва каквато и да е структура, за да получи доходи, които е трябвало да декларира като доход в данъчната си декларация. Компанията е фактурирала клиенти, които според тезата на общественото министерство, която сега е отменена от правосъдието, са получили консултантски услуги от Росей.

Въпреки че защити невинността си, бившият президент на Барса върна хонорара, за който се твърди, че е прибрал. С това той успя да накара прокуратурата да намали искането за наказание за него.

Бившият президент на Барса, който през юни 2019 г. върна на хазната заявената такса плюс лихвите, вече беше оправдан преди три години, след като беше обвинен в пране на незаконни комисионни от бившия президент на Бразилската футболна конфедерация Рикардо Тейшейра, дело за което лежа превантивно 22 месеца.
Тази оправдателна присъда обаче не е краят на правните проблеми на Сандро Росей. Бившият президент на Барса ще седне отново на скамейката на обвиняемите през октомври за предполагаемите нередности при трансфера на Неймар. 

Прокуратурата поиска пет години затвор за Росей за корупция за маневрите при подписването на бразилския нападател с Барса през 2013 г.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят