Павлин Иванов ще играе отново в Балкан Ботевград

Шампионът на България по баскетбол Балкан (Ботевград) обяви привличането на национала Павлин Иванов и новия договор на крилото Николай Грозев.

29-годишният Иванов отново ще играе в Балкан. В четвъртък той подписа договор с клуба и от есента ще носи цветовете на тима, за който игра и през сезон 2018/2019.

Иванов прави първите си стъпки в баскетбола в родния си град Ямбол в клуб Тигър. 15-годишен е забелязан от италианския Бенетон Тревизо, където тренира и играе в продължение на четири години.

В професионалната си кариера 195-сантиметровият гард е играл за Ямбол, Берое, Академик София, Левски, Балкан, а през последните два сезона бе в Рилски спортист. В чужбина играе за шампиона на Черна гора Будучност Подгорица и италианския Блу баскет Тревилио. 

Иванов е част от националния отбор на България, за който дебютира на 1 август 2013 година срещу Румъния.

В същото време Николай Грозев продължи договора си с Балкан. През юни двугодишният му контракт с клуба изтече, но стана първият играч от шампионския тим, който ще остане в отбора.

Високият 200 сантиметра баскетболист е роден през 1994 година. Започва да играе в правешкия Сити юнивърсити, след това в юношеския тим на А1 Академик и в мъжкия тим на Лукойл Академик. Грозев премина в Балкан през 2020 година. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена