Politico: Байдън е преминал медицински преглед след катастрофалния дебат с Тръмп

Президентът на САЩ Джо Байдън на закрита среща с губернатори от Демократическата партия в Белия дом каза, че е преминал медицински преглед след неуспешно представяне в телевизионен дебат с бившия американски лидер Доналд Тръмп, съобщава Politico, позовавайки се на свои източници.

Според изданието по време на срещата, предизвикана от нарастващите опасения за здравето му, един от губернаторите попита Байдън за физическото му състояние. Американският президент посочи, че е бил прегледан през последните дни и каза, че остава в добро здраве.

Както отбелязва изданието, това изявление дойде само часове след като говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер избегна директни въпроси от репортери, които попитаха дали Байдън е бил прегледан след дебата.

По-рано, на 3 юли, говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер обясни поведението на Байдън на дебата като настинка и джетлаг. Тя подчерта, че лошото здравословно състояние на президента не е „пореден епизод“ и не демонстрира промените, свързани с възрастта му. По нейните думи, "Когато бъде съборен, той се изправя."

Жан-Пиер също изключи отказа на Байдън да участва в изборите. В същото време тя призна, че въпросите на американците след речта са справедливи , но това няма да доведе до оттеглянето му от изборната надпревара. Официалният представител отдаде провала на представянето си на настинка. Според нея Байдън все още е болен.

Първият телевизионен дебат между Байдън и неговия съперник, бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, се проведе на 27 юни. Последният посочи неясното говорене на Байдън по време на дебата.

NBC нарече представянето на настоящия американски лидер на дебата колективно самоубийство на демократите и пирон в политическия ковчег.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка