Разпродадоха на търг часовници на Шумахер на двойна цена от очакваното

Часовници на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер бяха продадени за около 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара) от аукционна къща Christie's в Женева (Швейцария). Първоначално се очакваше сумата за всички да достигне 2 млн. Осемте часовника, включително  такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха обявени за продажба от семейството на Шумахер, който не е виждан публично, откакто получи тежка травма на главата при падане по време на ски ваканция пред 2013 година.

Изработен по поръчка F.P. Journe с гравирано послание, подарен на Михаел Шумахер за Коледа от директора на тима на Ферари Жан Тод, беше продаден за 1,5 милиона швейцарски франка. Очакваше се цената му да достигне дори 2 милиона франка. Втори персонализиран часовник Royal Oak от Audemars Piguet беше продаден за 415 800 швейцарски франка, надминавайки първоначалната оценка между 150 000 и 250 000 франка.

"Колекционерите бяха много щастливи да открият тези часовници, изпълнени с история", заяви ръководителят на звено Часовници на Christie's в Европа Реми Гилемин.

Първоначално планиран за понеделник, търгът беше отложен с кратко предизвестие, след като аукционна къща Christie's претърпя кибератака.

През последното десетилетие информацията за Шумахер пристига лъжичка по лъжичка. След зловещия ски инцидент, околните са се опитали да защитят имиджа му, като допускат възможно най-малко външни на семейството хора до него.

Колекцията от часовници има много специална връзка с Шуми и неговите седем световни титли във Формула 1. Те можеха да бъдат видяни на изложба на места като Лос Анджелис, Ню Йорк, Хонконг, Тайван и Дубай, съобщи испанският вестник "Марка".

Той притежава 8 уникални часовника. Може би най-специалният е Audemars Piguet Royal Oak, който Жан Тод подари на германеца, когато той спечели шестия си шампионат във F1. Тогавашният ръководител на екипа на Ferrari поръча това ценно бижу от бяло злато, което има лично посвещение на гърба. Освен това има шест звезди, които отразяват рекорда му от титли до този момент. Друг от най-ценните часовници е моделът FP Journe Vagabondage 1 от 2004 г. Той също беше подарък от Тод за „Кайзера“ за петата му титла с италианския отбор - 18-каратов златен часовник с много намигвания към Ferrari, с червения цвят на циферблата. Освен това в самия корпус на часовника се появяват шлемът му, седемте шампионски титли и емблемата на "кончетата". 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена