Родителите на Георги Марков наградиха "Национал" в първия турнир в негова памет

Родителите на покойния футболист Георги Марков наградиха "Национал" в първия мемориален турнир, посветен на бившия национал на България. "Зелените" набор 2008 триумираха в дебютното издание на надпреварата след 2:0 на финала с ЦСКА на националния стадион "Васил Левски". В герой за частната софийска школа се превърна нападателят Денис Пешев, взел и голмайсторския приз в състезанието.

На церемонията присъстваха още селекционерът Ясен Петров, наградил отборите от 2-о до 4-о място, както и Валери Божинов, раздал индивидуалните награди. Бронзовите медали отидоха при юношите на "Левски", загубили 1/2-финала с ЦСКА с 1:3. А четвърти остана ДИТ. В турнира участие взеха още "Ботев" (Пд), "Пирин" (Бл), "Локомотив" (София) и "Септември". 

"Жоро беше мой съотборник в "Ботев", а по-късно му бях треньор в "Локомотив" - обясни Ясен Петров със сълзи на очи. - Притежаваше силен хартер и невероятен хъс. Мъжко момче, трудно ми е да говоря."

А думата бе дадена и на дългогодишния приятел на Марков и бивш негов съотборник в "Локо" (София) Кристиян Добрев: "И на мен ми е трудно да говоря. Ще се обърна към младите. Пожелавам ви да имате същия характер, а Дай Боже и да постигнете и задминете неговите успехи." 

"Израстнахме заедно, той беше мой идол, исках да стана като него - на свой ред си спомни Божинов. - Мечтаех да играем в един отбор и благодарение на Христо Стоичков това се случи в националния отбор. За съжаление понякога се случват неща, които не можем да променим. Жоро беше здрав, не пиеше и не пушеше, но си отиде рано. Сигурен съм, че ни гледа отгоре".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ