Съдия забрани на Наполи да ползва образа на Марадона върху фланелките си

Екипите на Наполи през последния сезон бяха наистина привличащи вниманието. Откакто клубът създаде свои собствени фланелки под марката EA7, отборът носи екстравагантни фланелки. Много от тях, с лицето на Диего Армандо Марадона. Това вече няма да е възможно.

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис пое контрола върху дизайна на фланелките на клуба, след като наруши споразумението си с Капа. До 15 различни дизайна на фланелки бяха използвани от клуба през миналия сезон, като няколко от тях бяха с лицето на Диего Армандо Марадона. 
Жестът на Наполи, който започна като почит към легендата, завърши с успех в продажбите, който им осигури приходи от почти един милион евро. Поради тази причина наследниците на аржентинската звезда подадоха жалба до италианските власти, за да попречат на небесния тим да използва образа им върху фланелките си.
Според вестник Corriere dello Sport, италианският съдия Паоло Андреа Васало е отсъдил въвеждането на предпазната мярка, поискана от семейство Марадона, за да забрани на клуба от Серия А да използва изображението на аржентинската звезда върху фланелките си. 
След обявяването на предпазната мярка Наполи излезе с пояснението, че става дума за използването на образа на Марадона от Стефано Чечи, бивш мениджър на играча и законен представител на дубайската компания Diez Fze. Затова те намекнаха, че ще продължат да използват образа на бившата си звезда. 

"Решението на съда в Неапол се отнася до връзка между администратора на наследниците на Марадона и Стефано Чечи с неговата компания. Наполи няма отношение към въпроса. Спорът е между тях ", каза адвокатът на клуба Матиа Грасани пред  CalcioNapoli24. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят