Съвместна акция по кръводаряване на Алианц и ВМА

Алианц България проведе акция по кръводаряване сред своите служители съвместно с  Центъра по трансфузионна хематология към ВМА. В рамките на ден мобилният център посрещна повече от 40 доброволци при стриктна организация и контрол, за да гарантира сигурността и здравето на кръводарителите. Всеки служител на Алианц имаше възможност да отдели 15 минути от своето време за един безценен жест на щедрост и грижа. Медиците споделиха, че с едно кръводаряване могат да се спасят до три човешки живота.

Традиционно запасите от кръв и кръвни продукти в страната са недостатъчни. По време на извънредното положение кръвните центрове у нас останаха почти без доброволци, а през летните месеци активността е ниска. Същевременно нуждите в болниците нарастват. В този критичен момент Алианц България отново показа, че стратегическата цел на компанията е да подсигурява бъдещето, а екипът изживява ценностите на групата в ежедневието си.

„Благодаря на доброволците от Алианц, които припознаха каузата. Уверен съм, че ще превърнем в традиция тази доброволческа инициатива“, сподели Йоанис Коцианос, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг, който беше сред първите посетили центъра по кръводаряване. „Признателен съм и на екипа на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА за безупречната организация и професионализъм“, допълни г-н Коцианос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве