Шакира се споразумя с прокуратурата

Бившата половинка на защитника на Барселона Жерар Пике Шакира сключи споразумение с прокуратурата преди началото на делото за данъчна измама в размер на 14,5 милиона евро върху доходи, получени между 2012 г. и 2014 г., предаде Ройтерс.

Съдията обяви, че исканото от обвинението лишаване от свобода до 8 години е заменено с парична глоба.

Шакира вече отказа споразумение през 2022 г., като обяви, че е невинна. Сега е променила решението си „за да пощади децата си, от това да виждат как майка им е жертва на личното си благополучие“.
„Трябва да преодолея стреса и емоционалното натоварване от последните няколко години и да се съсредоточа върху нещата, които обичам - моите деца и всички възможности, които предстоят в кариерата ми, включително предстоящото ми световно турне и новия ми албум, от което съм изключително развълнувана. Възхищавам се изключително много на онези, които се бориха с тези несправедливости докрай, но за мен днес победата означава да имам време за децата и кариерата си“, обяви тя.

Певицата ще бъде глобена с 6,4 милиона паунда, което е 7,3 милиона евро, за шест обвинения в данъчни измами. Тя ще трябва да плати 432 000 евро, за да избегне трите години затвор, за които настояха прокурорите.
Освен това Шакира върна данъка, който испанските власти я обвиниха, че укрива, който с лихвите достигна почти 17 милиона евро.

В изявлението си Шакира също критикува испанските власти, като каза, че нейният случай е подобен на други случаи, при които те са преследвали спортисти и други високопоставени лица. Подобни случаи, каза тя, отнемат енергията, времето и спокойствието на хората с години, пише DailyMail.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена