Треньорът на Джокович: Той е като директор на фирма и иска от нас печалба

Горан Иванишевич, треньорът на Новак Джокович, разкри колко трудно му е да работи със сръбския тенисист. Хърватинът се пошегува и каза, че Ноле измъчва отбора си. В интервю за TennisWorldUsa Иванишевич обяви какво е да работиш с Новак: „Можем да направим сравнение, той е като директор на фирма и иска от нас печалба. Тази печалба го отличава от другите. Колкото до загубите, това е като в една компания, резултатите я свалят в класациите за лидерство. За Ноле, като всеки друг елитен играч, това е много трудно да го приеме.  

Три дни ни върза с белезници. Той не е просто човек, да речем. Особено когато нещата не се получават така, както той иска. Измъчваше ни, вадеше ни ноктите и много други неща, не мога да ги разкажа. Но ние все още сме тук, все още сме живи. Ние сме тук, за да го накараме да се чувства по-добре и да играе по-добре. Понякога не е лесно, дори е много сложно“, пошегува се Иванишевич.

„Почти невъзможно е да го накараш да се поправи, но това е, което той иска. Този аспект е едновременно добър и лош за мен като треньор. Мисля, че той подобри играта си от воле и позицията си на мрежата. 

Кой съм аз, че да му се сърдя? Той е най-добрият тенисист в историята. Понякога му се ядосвам и тогава той започва да ни крещи без причина. Въпреки че понякога губи, той винаги дава всичко от себе си, но не е лесно да си около него в тези моменти. 

Като всеки човек, той спори със себе си. Знам, че не е лесно да се мотивираш. Той е спечелил абсолютно всичко, което може и е световен лидер, но винаги намира мотивация. Винаги иска повече, винаги иска най-доброто", добави още наставникът. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена