Венци Стефанов: Имам фаворит за шеф на БФС, но няма да го кажа, за да не изгори

Президентът на Славия Венцеслав Сефанов разкри, че има фаворит за президентския пост в Българския футболен съюз (БФС), но отказа да посочи името му. По-рано днес Изпълнителният комитет на футболната централа определи, че извънредният изборен конгрес на БФС ще се проведе на 15 март.

"Имам фаворит за шеф на БФС, но няма да го кажа, за да не изгори. Живеем в демократична държава, всеки може да се кандидатира и няма да сбърка. Пепи (б.р - Петър Величков) искаше нещо да прави, някакви писания, вписвания. Най-добрият вариант беше на 15 март да се направи Конгрес, хората да са спокойни. Клубовете да си избират. Ако някой иска да прави шикалкавене, няма да е от БФС“, започна Стефанов, цитиран от БНТ. 

„Кандидати за слава много има. Казал съм, че ще подкрепя Стилиян Петров? Стилиян може да се кандидатира, а дали ще бъде избран никога не съм казвал. Много е важно този, който ще се кандидатира, да даде програма и екип, с който ще работи. Сам човек само за тоалетната става“, продължи президентът на Славия.

„Специално във футбола, аз помня от по-предишни години, имаше един президент, който се казваше Иван Славков, който не седеше в БФС, но националите биеха, с корифеи като Иван Вуцов нещата вървяха. Да се намали броят на чужденците, категорично, ако искате да имаме национален отбор и други като поколенията, които ни радваха. Каква ще бъде формата, има много варианти“, каза още Венци Стефанов.

Президентът на Славия повторно критикува съдиите след вчерашната загуба на "белите" от ЦСКА.

„Последните два мача, които игра Славия, те май станаха три, играхме с отбор, които преливаха от чужденци, а нашите български деца с нищо не им отстъпваха. Не да се слагат унгарци, патагонци за шефове на съдиите, не знам защо смениха съдията на вчерашния мач в последния момент. Не знам кой е бил. Вчера ако гледахте мача внимателно, видяхте, човек до мен засече, че 26 минути се игра футбол второто полувреме. Защо, бе? Защото съдията си бъркаше в носа и правеше услуга на тези, които лежаха. Незаслужена беше победата на ЦСКА вчера, с нищо не ни превъзхождаха, съдията слугинстваше. 100% вината беше в Никола Попов“, завърши Венцеслав Стефанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ