Втори сребърен медал спечелиха българите на олимпийския европейски фестивал

Втори сребърен медал спечелиха младите българските състезатели  в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Тервел Замфиров и Андреа Коцинова се наредиха на втора позиция в отборната микс надпревара в паралелния гигантски слалом в сноуборда. Още в първия си старт за деня българите победиха в осминафиналите тима на Чехия с 1.21 сек. В четвъртфиналите Замфиров и Коцинова отстраниха много силния тандем на Италия с 0.57 сек., а  в полуфинала бяха по бързи от представителите на Украйна с 1.21 сек.

В  изключително оспорван финал само 1 стотна от секундата нашите представители отстъпиха пред първия тим на Чехия.

Вторият ни отбор в състав Петър Гергьовски и Йорданка Андонова отпадна в осминафиналната фаза след двубой с втория състав на  Германия.

Това е второ отличие за сноуборда от този форум, след като вчера Гергьовски се нареди втори в индивидуалния старт на същата дисциплина.

В шорттрека на 1000 метра Соня Стоянова и Асен Гюров преодоляха сериите, но  в четвъртфиналите се класираха пети и не продължиха напред. Аделина Чанчева и Николас Тосков отпаднаха в сериите.

В биатлона, в спринта на 7 километра и половина Георги Наумов се нареди 47-и с 6 грешки, а Веселин Белчински е 66-и с 8.

В спринтовото ски-бягане на 7 километра и половина свободен стил Дани Чолаков е 60-и.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена