Забраняват алкохола преди Англия - Сърбия на ЕВРО 2024

Шефът на полицията в Гелзеркинхен Питър Бот каза, че ще забрани консумацията на бира за Европейското първенство през 2024 г. по футбол, което ще се проведе в страната, където бирата е национален символ, Германия.
Повечето европейски нации не могат да си представят футболен мач без най-популярната фенска напитка, а английските футболни фенове са известни със своя фанатизъм, но често са проблемни, особено когато пият малко, а първият мач в Глизенкирхен ще се проведе именнно между Англия и Сърбия.

Питър Бот, като отговорното лице за сигурността в този град, каза, че силите на реда ще бъдат в готовност.

- Ще бъдем готови на всичко.

Английските фенове посрещат оптимистично ЕВРО 2024 и вярват, че са основните фаворити за спечелване на групата. Бот заяви, че ще изпрати всички фенове у дома, ако се разбунтуват, като специално спомена феновете на Англия. И добави, че ще ги разпръсне с водни оръдия, ако трябва.

На "Острова" подобно изказване разтълкуваха като удар по националния им отбор, имайки предвид, че феновете им оказват невероятна подкрепа. Голяма част от тях планират да пътуват до Германия преди откриването на шампионата, за да опитат официалната европейска бира Bitburger.

Популярна германска пивоварна е платила милиони евро, за да продава напитки на стадиони и официални зони за фенове следващото лято.

Питър Бот се обърна към медиите по тази тема:

- Обсъждаме възможността да забраним алкохола по стадионите и не го крия. Това би било добро решение за мен. В момента проверяваме доколко можем да забраним продажбата на алкохол на обществени места. По принцип в Германия можете да пиете алкохол на улицата, но в големи райони, където феновете се събират, ние искаме да го забраним.
Той се спря на мачовете, които ще изиграе националният отбор на Англия, като добави:

- Важно е цялата полиция в Германия да приеме начин на мислене да гледа на феновете като на мирни, а не като на заплаха, но ние ще реагираме, ако нещо се случи и сме готови за това. Не можем да изключим, че някои ще дойдат с намерение да предизвикат безредици. Моето послание към всички фенове е, че ще бъдем готови. Ако някой се опита да предизвика сериозно безпокойство, ще реагираме бързо и ще го изпратим вкъщи - допълни полицейският шеф.

Първият мач на Англия и Сърбия ще се състои на 16 юни, съобщи сръбският вестник Тelegraf.rs. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят