Германски римейк на английската сръдня

Снимка: Архив
В Слънчев бряг имаше диспенсъри с дезинфектант на плажа

Германски туристи се жалват от ваканцията си у нас и искат компенсации за преживените злощастия. А били злощастни, тъй като персоналът в хотелите у нас не носел маски против Ковид-19 или ги носел на носа си.

Тия жалби са доста странни предвид това, че в Германия са най-масовите и най-ожесточените протести срещу антивирусните мерки. Странни са, но са познати. Известно е, че хомо туристикус е чудно създание, което щом се отдалечи от дома си, придобива небивали дотогава чувствителности – към зарази, към препиване и преяждане, към песъчлив плаж и мокра вода...Знае се още, че най-големите страдалци на нашето море отколе са англичаните. Щом си идат, те се свързват с адвокат, той притиска за обезщетения турооператорите, а те - хотелиерите у нас. И ето ни сега в това кризисно лято от страна на германците - римейк на английската сръдня.

Как брани своите българската държава? Като ги контролира – да не се излагат и да плащат безотказно на всеки немец, ожалил се, че драйфа от водката на Слънчака и киха, като ощипе камериерка без маска. В ход е и българската дипломация – тя убеждава чужденците, че ги обичаме („вир либен фрау Меркел!“) и че „пука ми“ и „не ми пука“ за нея е едно и също нещо, що се отнася до националния ни интерес.

Коментари

Задължително поле