Адвокатката, станала жертва на опит за изнасилване от клиент: Този човек ми каза, че не му е за пръв път

Мъжът, който вчера нападна адвокатка в офиса ѝ в София, е задържан за 72 часа , съобщи прокуратурата.

Според прокуратурата той се опитал да я изнасили, като я вкарал в санитарното помещение, натиснал главата ѝ към земята, запушил ѝ устата и започнал да я души, след което ѝ нанесъл удари през лицето. Мъжът не успял обаче да осъществи замисленото, защото адвокатката успешно оказала съпротива.

В понеделник прокуратурата ще поиска постоянен арест за 35-годишния мъж . Валентина Каменарска също съобщи за задържането му в профила си във „Фейсбук” и разкри как се чувства след инцидента: "Евгени Емилов Костов е задържан за 72 часа. Мярката му за неотклонение ще се гледа в понеделник. Силно се надявам,че няма да бъде пуснат. И изобщо не ми пука за личните му данни. Иска ми се да намеря снимка, за да е разпознаваем за всички. Защото независимо от това, че МВР и всички по веригата действаха изключително бързо и бяха страшно съдействащи, този ще бъде навън скоро, освен ако не е осъждан. Пиша тук, сега , защото мисля, че е важно да дам знак-защото искам да разберат всички жени,че не трябва да мълчим! Не трябва да ни е срам! Не ние бием и изнасилваме. И защото този човек ми каза, че не му е за пръв път. И ако се окаже неосъждан, ще е защото някой си е замълчал-от срам. Точка", написа потърпевшата.

"Сега ви оставям и се надявам, че няма да бъда търсена за интервюта и за да ме питате как съм. Зле съм и изтощена. Не съм спала от 30 часа, не съм яла също от толкова и няма част от тялото, която да не ме боли. Надявам се това да е достатъчно изчерпателно.", сподели още в социалната мрежа.

 

Коментари

Задължително поле