Адвокат на Цветан Василев обвинен за пране на пари (обзор)

До този момент адвокат Лазар Карадалиев има няколко обвинения.

Наложиха арест на Лазар Карадалиев

“Антикорупция” иска 2,8 млн. лв. от защитника

Двама негови колеги са на свобода срещу гаранции от по 150 000 лева

Адвокат Лазар Карадалиев, известен като защитник на банкера беглец Цветан Василев, е обвинен за пране на пари. Спецсъдът му е наложил постоянен арест, съобщиха от специализираната прокуратура.

Освен Карадалиев, с обвинения за участие в организираната престъпна група са и други двама адвокати, както и служител в адвокатска кантора. Групата действала от 2014 г. Според прокуратурата четиримата използвали контролирани от тях фирми, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони - разполагащи с открити сметки в български банки. Пълномощници на тези фирми теглили или нареждали преводи по определени сметки на средства, придобити от престъпна дейност.

Спецсъдът е наложил постоянен арест на Карадалиев. Другите двама юристи са пуснати на свобода срещу парична гаранция от по 150 000 лв. Служителят в адвокатска кантора е с гаранция от 50 000 лева.

Преди месец комисията “Антикорупция” внесе в съда иск за конфискуване на имущество за над 2,8 млн. лв. от адвокат Лазар Карадалиев. Според комисията адвокатът е получил хонорар, без да е извършвал услуги.

Коментари

Задължително поле