„Левски“ ще лекува словашки комплекс

Изписаха от болница двама от ранените край Пловдив американски парашутисти

Херо Мустафа ще е новата посланичка на САЩ в България

Проверяват 15 къщи за гости във Варненска област Мониторингът е за 288 имота от общо 746 в страната за 82 млн. лева

Зоозащитници започнаха безсрочен протест пред резиденция „Евксиноград“ Зоват премиера да накара чиновниците да спазват законите

Вижте как австралийски питон изяжда огромен крокодил (СНИМКИ)

Whats App се срина в Европа и Латинска Америка

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена – за първи път на фестивала „Francofolies“ в Благоевград

9-годишна варненка спечели златото за авторска песен

Ангела Меркел: Санкциите срещу Русия ще паднат, когато видим, че се изпълняват Минските споразумения

Ремонтират манастира „Св. Св. Петър и Павел“ в Свищов В старата сграда на обителта от 1913 до 1836 година е пребивавал Неофит Бозвели

ЕК: България да създаде надеждна стратегия за разнообразяване на доставките на газ Страната ни трябва да постигне 27% дял на възобновяемата енергия до 2030 г.

Потвърдиха присъда за контрабанда на 200 кг тютюн в Бургас

Мълнията, убила мъж в „Люлин“, паднала на метри от играещи деца

Дават на съд управител на фирма за укрити данъци за над 1.5 млн. лева

Азиатската круша предпазва от махмурлук

Група учени от Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) доказа, че приемът на плода азиатска круша преди консумацията на алкохол, предотвратява симптомите и появата на махмурлук на следващия ден.

Азиатският плод има тънка хрупкава коричка, а вътрешността му е сочна и леко водниста. Причината именно тази круша да предпазва от махмурлук се крие в мега антивъзпалителните й свойства и по-точно в понижаването на нивата на acetaldehyde (Ацеталдехид), отговорен за сутршния махмурлук.

Учените тестват теорията си върху няколко стотин доброволци, които разделят на 2 групи – едните ядат от плода 5 часа преди да пият алкохол, а другите – не консумират нищо преди алкохола.

Резултат с изображение за nashi pear

На следващия ден, първата група показала 50% по-малко вероятност да развие махмурлук, в сравнение с другата. Учените препоръчват по-висок и чест прием на плода, за по-оптимални резултати.

Освен да действа като превенция на главоболие и гадене, азиатската круша намалява т.н. бели петна или моментите, когато се губят спомени в следствие от напиването, както и влияе положително върху свръхчувствителността към светлина, която е най-осезаема на следващия ден.

Австралийските изследователи съветват още на сутринта да се приготви тоник, съдържащ парчета плодове от крушата, с цел организма по-бързо да изхвърли токсичния алкохол от тялото.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.