Азиатската круша предпазва от махмурлук

Група учени от Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) доказа, че приемът на плода азиатска круша преди консумацията на алкохол, предотвратява симптомите и появата на махмурлук на следващия ден.

Азиатският плод има тънка хрупкава коричка, а вътрешността му е сочна и леко водниста. Причината именно тази круша да предпазва от махмурлук се крие в мега антивъзпалителните й свойства и по-точно в понижаването на нивата на acetaldehyde (Ацеталдехид), отговорен за сутршния махмурлук.

Учените тестват теорията си върху няколко стотин доброволци, които разделят на 2 групи - едните ядат от плода 5 часа преди да пият алкохол, а другите - не консумират нищо преди алкохола.

Резултат с изображение за nashi pear

На следващия ден, първата група показала 50% по-малко вероятност да развие махмурлук, в сравнение с другата. Учените препоръчват по-висок и чест прием на плода, за по-оптимални резултати.

Освен да действа като превенция на главоболие и гадене, азиатската круша намалява т.н. бели петна или моментите, когато се губят спомени в следствие от напиването, както и влияе положително върху свръхчувствителността към светлина, която е най-осезаема на следващия ден.

Австралийските изследователи съветват още на сутринта да се приготви тоник, съдържащ парчета плодове от крушата, с цел организма по-бързо да изхвърли токсичния алкохол от тялото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука