Азиатската круша предпазва от махмурлук

Азиатската круша предпазва от махмурлук

Група учени от Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) доказа, че приемът на плода азиатска круша преди консумацията на алкохол, предотвратява симптомите и появата на махмурлук на следващия ден.

Азиатският плод има тънка хрупкава коричка, а вътрешността му е сочна и леко водниста. Причината именно тази круша да предпазва от махмурлук се крие в мега антивъзпалителните й свойства и по-точно в понижаването на нивата на acetaldehyde (Ацеталдехид), отговорен за сутршния махмурлук.

Учените тестват теорията си върху няколко стотин доброволци, които разделят на 2 групи - едните ядат от плода 5 часа преди да пият алкохол, а другите - не консумират нищо преди алкохола.

Резултат с изображение за nashi pear

На следващия ден, първата група показала 50% по-малко вероятност да развие махмурлук, в сравнение с другата. Учените препоръчват по-висок и чест прием на плода, за по-оптимални резултати.

Освен да действа като превенция на главоболие и гадене, азиатската круша намалява т.н. бели петна или моментите, когато се губят спомени в следствие от напиването, както и влияе положително върху свръхчувствителността към светлина, която е най-осезаема на следващия ден.

Австралийските изследователи съветват още на сутринта да се приготви тоник, съдържащ парчета плодове от крушата, с цел организма по-бързо да изхвърли токсичния алкохол от тялото.

Най-четени