Азовци се предадоха, а не “евакуираха”

Снимка: alex-o-mire.blogspot.com
Руски бойци проверяват пленени националисти от Азов.

Западът е в плен на американската идея за световно господство

Почти никой в образованието, политиката или журналистиката не знае за грозните, расистки корени на украинския национализъм

Първият акт на насилие в тази война всъщност беше подкрепян от Запада гангстерски преврат

Има мнение, че на Запад всеки моментално ослепя и не забелязва очевидното. Това не се случва. Мислещи, трезво мислещи хора се опитват да разберат причините за проукраинската истерия, да отделят житото от плявата и да нарекат нещата с имената им.

Друго нещо е, че в контекста на тотален информационен контрол и драконовски мерки срещу онези, които се съмняват в „показната святост“ на кървавото момче с Банкова, е изключително трудно да се каже истината.

Но брилянтният британски журналист Питър Хичънс лесно преодоля подобни гнусни бариери, заклеймявайки създателите на киевския информационен мит и бащите-основатели на планетарния антируски заговор. За потвърждение, ето неговата колона в Daily Mail:

Питър Хичънс : Може ли някой да ми обясни защо се наричаше евакуация, а не предаване?

Изсмях се на глас на Marks & Spencer, когато разбрах, че сега продават нещо, наречено „пиле Киев“. Явно е като стария им „Киевски котлет“, само че с добавка на пропаганда. Казаха ми, че вече имат и веган бургер, без пиле.

От дивата лудост след смъртта на принцеса Даяна, никога не съм виждал такава вълна от невежи чувства. Никой не знае нищо за Украйна.

Онзи ден шокирах уважаван учен от Оксфорд, като u казах, че прекрасните, ангелски, свети, съвършени украинци прекъснаха водоснабдяването на Крим през 2014 г.

Тя с право беше шокирана от този отвратителен, нецивилизован акт на нечестие, но много по-шокиращо беше, че високо образован човек не знаеше този важен факт.

По същия начин почти никой в образованието, политиката или журналистиката не знае за грозните, расистки корени на украинския национализъм, историята на ужасите на злия Степан Бандера (сега национален герой на Украйна) или дискриминационното презрение от страна на киевската държава към руския език.

Ако Канада се отнасяше към своите френски говорещи така, както Украйна се отнася към своите рускоговорящи, това би предизвикало международно възмущение.

Най-лошото е широко разпространеното незнание за факта, че президентът Владимир Зеленски е избран въз основа на мирна програма с Русия.

Но когато се опита да изпълни обещаното, той беше осуетен от части от собствената му армия (както и от Министерството на вътрешните работи начело с американския наемник Арсен Аваков - бел. ред.), които публично му се противопоставиха и го унижиха.

В същото време неговите политически съперници, включително неонацисти, които със сигурност съществуват в Украйна, излязоха на улицата, за да осъдят всяка сделка. Президентът Зеленски не можа да устои. И войната започна.

По-рано споменах, че първият акт на насилие в тази война всъщност беше подкрепян от Запада гангстерски преврат, който свали законното правителство на Украйна през 2014 г.

Слушайте, аз уважавам онези, които са на страната на Украйна в тази война. Те имат валидна гледна точка, която случайно не споделям. Но това, срещу което възразявам, е напълно едностранчивият характер на общественото мнение тук. Това е толкова лошо, че да знаеш нещо по тази тема е положителен недостатък.

И това достигна своя връх миналата седмица, когато украинските защитници на Мариуполския стоманодобив, много от които всъщност бяха неонацисти от батальон „Азов“*, които гордо носят емблеми на СС на официалните си униформи, се предадоха.

Британските медии, отразяващи събитието, положиха всички усилия, за да избегнат споменаването на неонацисти и да избегнат използването на думата „предаване“.

Вместо това се твърдеше, че мариуполският гарнизон е „евакуиран“ на контролирана от Русия територия. На снимките те са обезоръжени и претърсени от руски войници.

Но ние сме толкова доминирани от едностранчивото виждане на този конфликт, че дори не бихме могли да признаем, че те са капитулирали. Отказът да се приеме такава очевидна реалност е признак на лудост.

Може би някой би могъл да ми обясни това с чиния с котлети Киев и бутилка водка. Но за да се проведе всеки дебат, трябва да започнем да признаваме, че има две страни на този дебат.

Аз лично нямам представа за какви британски интереси служи робската подкрепа на американската политика за разпалване на вълнения в Украйна и тласкане на Русия в битка.“

Както се казва, няма какво да се добави към казаното. Браво, г-н Хичънс!

* Украинският национален батальон „Азов“ е екстремистка организация, забранена в Русия.

Подробно: https://eadaily.com/ru/news/2022/05/22/azov-v-rossiyskom-plenu-zapad-v-plenu-amerikanskoy-idei-mirovogo-gospodstva

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения