Ново огнище на големия пожар край Реброво

В света има 70 милиона бежанци, рекорден брой след Втората световна война

Тръмп: Идеята за закупуване на Гренландия е „стратегически интересна“

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража за Мартин Трифонов

На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Академик Георги Марков пред „Труд“: Англосаксонците искат да сблъскат Германия с Русия Плевнелиев е изкуствен русофоб, позьор, който скача като петел, когато говори за НАТО

След като Комисията по досиетата раздаде награди за принос в разкриването на документите на бившите тайни служби, остава отворен въпросът – наградените ли ще са тези, на които историята ще отреди най-големите заслуги за това. Ще може ли най-накрая след 30 години омраза и разделение обществото ни да постигне единение. Защо има криза на лидери в света и какви са причините за това. По тези въпроси разговаряме с акад. Георги Марков.

– Академик Марков, само преди ден Комисията по досиетата награди няколко души заради приноса им за публичното разкриване на документите на бившата Държавна сигурност. По тези ли награди един ден ще съдим за хората с най-големи заслуги за разграждането на бившите тайни служби?
– Съмнявам се, макар че всичко е възможно. Тази комисия има солиден бюджет, който надхвърля бюджета на Държавна агенция „Архиви”. Членовете й от години са хора – партийно назначени, с големи заплати, осигурени са във всякаква област и се смятат за всезнайковци. Комисията по досиетата отдавна трябваше да бъде закрита, но има хора, обременени от комунизъм, които искат да си изчистят гузната съвест и казват: „Не, онези там – ченгетата, трябва да си платят отговорността”. Истината обаче не в архива на ДС. Там има неща, измислени от сътрудниците й – само и само да напишат нещо за някое събитие. Хората от комисията са политически ангажирани, представители на определени партии, живуркат си и казват: „Ние знаем много за вас”. Преди твърдяха, че ДС държала своите сътрудници в зависимост, тези сега обаче се правят, че държат другите в зависимост.

– Е, и вашето име излезе от тези документи.
– Да, и аз съм потърпевш от Първо главно управление (разузнаването), защото съм бил във Федерална република Германия. За да специализирам там през 1981-82 г. обещах, че като се върна, ще пиша. Първият път, когато отидох там през 1979 г. забравих да пиша. И затова ми казаха: „Ти имаш входна виза за ФРГ, но нямаш изходна. Ще пишеш ли?“ Аз им отговорих, че няма да пиша и се отказвам от специализацията…
Всъщност БКП си изми ръцете със своя меч, каквато беше ДС. Много от „нашите” момчета се прехвърлиха от другата страна. Още се чудя как Западът заложи на тези „наши“ момчета. Мислех, че ще мине време и ще дойдат млади хора, завършили в Западна Европа и САЩ, а точно тези „наши“ момчета продължават да ни досаждат от телевизора.

– Вие и други ваши колеги отдавна говорите, че на България й е нужно помирение. Но никой от политиците не ви чува. Може би защото така им е по-изгодно – да има разделен народ, който се мрази неистово вече 30 години?
– Изследвал съм политическото насилие в България. Сега през септември ще отбележим 100 години от началото на Гражданската война в България. Тогава избухна така нареченото Войнишко въстание – след три войни и две национални катастрофи българите започнаха да се избиват помежду си – Владая, Захарна фабрика, Княжево. Тогава започна една гореща и една студена гражданска война, която продължава и днес. За да има национално помирение, трябва да има национално съгласие. За да се стигне до национално единение, ние основахме такова сдружение – в него има интелектуалци, индустриалци. Идеята ни е 6 септември – денят на Съединението, да стане ден на единението и да се поднесат венци, както на Гарнизонното стрелбище, където са разстреляли Вапцаров и много други, така и на параклиса на жертвите на комунизма. Трябва да се разбере, че в Гражданската война няма победители. Всички сме победени, трябва да настъпи съгласие и помирение. Как успяха да се помирят в Испания, в Гърция след техните кръвопролитни граждански войни? А тук политиците само ровят в незарасналите ни рани. Трябва да има помирение и начело на него да застане президентът Румен Радев.

– Защо смятате така?
– Защото той е държавен глава и обединител на нацията. Има страдания, които се предават от поколение на поколение. Но трябва да има и състрадание към болката на другия. Дано президентът приеме тази инициатива. Румен Радев, за разлика от предишните президенти, които произлизаха от различни партии, е военен, прилича му да поеме такава инициатива и то заедно със Симеон Сакскобургготски. Не мога да забравя как той, който е засегнат от Гражданската война – чичо му е убит от режима, спря на един партизански паметник в местността Жабокрек, поднесе цветя на загиналите партизани и каза: „И те са българи”.

– Две са темите, по които не можем да намерим общ език и покой вече 30 години: комунизъм – антикомунизъм и отношението към Русия. За това нямат ли вина не само политиците, но и вие – историците?
– Да, така е, историците също са разделени. Филството и фобството са допълнително и злоумишлено разделяне на българския народ. Всеки може да има пристрастие – ето, аз съм свързан с Германия и имам симпатии към германската наука, култура и история. Но това не означава, че ще отрека Русия и ще кажа, че няма Руско-турска освободителна война и че едно робство било заместено с друго робство. Или пък като Росен Плевнелиев ще фалшифицирам Левски в Народното събрание. Да не забравяме, че Плевнелиев е един изкуствен русофоб и това е бизнеса му. Направо се чудя на нашите телевизии – всеки ден някоя от тях ни буди с образа и думите на този човек. Той, който е от фамилия, здраво свързана с комунизма, ще ми се прави на антикомунист. Наскоро го чух да казва, че чете история и сега се образова в историята. Вижте го само – преди е викал „КПСС”, а сега вика „Ю Ес Ей”.

– Много сте строг към бившия ни държавен глава. Макар че съм съгласна с вас, че напоследък гастролите му по медиите ни заливат отвсякъде.
– Вижте, той е един позьор. Може и малко да съм пристрастен, но мога да го сравня с предишните ни президенти. Първанов е колега историк, но той беше много премерен. А този позьор скача като петел, говори за НАТО така все едно е Тодор Живков, който приказва за Варшавския договор. Само преди дни Плевнелиев викаше по медиите: „Ние трябва да изгоним руските шпиони от руското посолство…” Той не знае ли, че първо трябва да каже кои са шпионите? А за да ги изгониш, трябва да ги разкриеш. „Путин не трябва да стъпва повече в България”, нарежда още той. Не се ли усеща, че не е Хилъри Клинтън, за да нарича Путин Хитлер и да го сравнява с него. Нито пък е принц Чарлз. Някои политици като него наистина се натягат на Чичо Сам (Щатите). А Чичо Сам, образно казано, иска да изгони Дядо Иван (Русия). Добре, изгониха го от икономиката, от културата, от отбраната. Но Плевнелиев и други като него искат да го изгонят и от историята. Е това вече – не може! Няма как.

– Истерията по случая „Скрипал“ достатъчно разбуни света в последните близо два месеца. Вие – като историк, какво мислите, излязоха и толкова много предположения, някои от които звучат невероятно?
– Не може британското правителство да казва „най-вероятно е“, „предполагаемо е“, дайте да бомбардираме, дайте да гоним руски дипломати. Сред аргументите им имаше откровени глупости. Като тази, че Путин в навечерието на изборите искал да си вдигне рейтинга, за да ги спечели, които пък били под въпрос. И това го говори английският премиер! И тук ще кажа: на Запад, не само в България, има криза на лидери. Ако Чърчил чуе Тереза Мей, сигурно ще се обърне в гроба. Генерал Де Гол ще направи същото, ако чуе какви ги върши и приказва Макрон. Свалиха Саддам Хюсеин, Кадафи, сега искат и Асад. И то правят всичко това чрез лъжи. Значи те могат да лъжат, могат да бомбардират, а Русия не може?!

– Кажете къде сме ние сред големите световни акули?
– Бойко Борисов се усети и запази баланс в тази ситуация. България исторически е между две велики държави – Русия и Германия. Англосаксонските сили винаги са били заедно срещу Европа. Само един канал дели континентална Европа с Англия, но тя е много по-близко през океана до своите бивши британски колонии. Англосаксонските сили имат интерес на континента да има конфликти и да има война. Руснаци и германци се изтрепаха и през двете световни войни, а англосаксонците спечелиха. Те искат това да продължава и пак да сблъскат Германия и Русия. Това е политиката им.

– Безпомощен ли е Европейският съюз в такава обстановка?
– ЕС вече е едно военно джудже. Те се отучиха да маршируват. Вижте Германия – сега дори не може да сформира три ескадрили за Ирак и Сирия. Дотам са я докарали, защото има ограничение на въоръжените сили – тя е победена държава през войната. ЕС пести за отбрана, иска да живее по-нашироко, а САЩ дават милиардите. Затова и ни държат в зависимост.

– Френският президент сега е на официално посещение в Щатите, от което струят много оптимистични нотки. Самият Макрон е доста напорист, анализатори дори твърдят, че той се опитва да изземе по някакъв начин лидерството на Ангела Меркел, макар двамата да показват, че са тандем. Как обяснявате неговите действия?
– В момента се занимавам с психология на историческите личности, психология на тълпата, на армията. Ако дядо Фройд направи на Макрон психоанализа, ще се види, че младият човек, оженил се за своята учителка, страда от фройдистки комплекс. Това е много странно. Първото и най-важно нещо за онези държавници, които познавам като историк, е семейството. Те са консервативни, особено в семейството. Спомнете си посещението на Тръмп в Париж – Макрон си водеше учителката за ръка, а Доналд я оглежда по американски и казал шеговито: „А, бива я още“. Макрон се прави на Краля-слънце и, за съжаление, не вярвам, че той ще свърши добре.

– Но французите залагат много на младия си президент?
– Че французите възлагат много надежди на този млад държавник е вярно, но той се изхвърля доста над собствените с възможности. Още Рузвелт казваше, че Франция вече няма да бъде великата сила, а генерал Де Гол си вирел носа, като се смятал за нещо средно между Краля слънце и Жана Д”Арк. И генералът държа Великобритания извън европейската общност. Каза: „На мен не ми трябва троянският кон на САЩ“. И излезе от НАТО. Но Макрон как да каже такова нещо – той не е национален герой от две световни войни като Шарл де Гол.

– Наистина ли смятате, че и добрата стара Франция, която роди през вековете толкова много интелектуалци, воини, и тя няма лидери?
– Да, и тя няма лидери. Дано Макрон да успее, но не вярвам. Вижте предшественикът му Оланд какво правеше. Оставяше си любовницата в Елисейския дворец и отиваше с моторетка при друга любовница в хотел. Ами Никола Саркози? Хвърли се на една манекенка и си направи обувки с висока подметка, за да порасне на ръст. Ех, къде са онези държавници! Епохата раздели героите. Изпитанията от световните войни родиха онези мъже. Не само Рузвелт и Чърчил. Но и Сталин. Да, той може да е масов убиец, диктатор, но е учил Духовна семинария. Като чета протоколите на тримата големи по време на последната война, виждам, че Сталин се държи като равен с Чърчил, който има 800 години потекло с Рузвелт. Затова казвам: и Сталин е бил велик държавник, нищо, че е бил убиец – да не смесваме двете неща. Сега лидерите липсват. Само Путин е на ниво.

– Войните раждаха мъже, нали така?
– Раждаха и то какви мъже! А сега какво става с младежта? Гледам как студентите на 25 години се лигавят – правят го, защото не са служили войници. Знаят ли, че само на 24 години капитан Рачо Петров като началник на Генщаба на армията разбива сръбската армия при Сливница. За Ботев, Караджата и Хаджи Димитър, които загиват само на 28 години, да припомням ли?…

– Сега е друго време, академик Марков, живеем в ново време с нови изисквания.
– Така е, но младежите сега имат огромни претенции. Наистина се лигавят, живеят в един виртуален свят, не искат да маршируват, и казват – който иска, да служи в армията. Каква армия?! Поканиха ме тези дни от една телевизия да коментирам при тях Гергьовденския парад след няколко дни – отказах. Как да отида, като ми е тъжно. Та, дори след Ньойския диктат нашата армия и честта на офицерството не са били така смачкани. Това се опита да направи бившият ни военен министър земеделецът Ненчев. Добре че сега Каракачанов се мъчи да оправи нещата и да вдигне малко авторитета на офицерите. Европа сега не иска да марширува, тя иска наемници да я пазят от новите варвари. Няма кой, но е добре да не забравя, че Римската империя беше победена от варварите, които бяха много по-ниска цивилизация. Една цивилизация трябва да се защити сама, а не да разчита на наемници.

Нашият гост
Георги Марков е роден в Пловдив през 1946 г. Завършва история в Алма Матер. Специализира в Института за европейска история в Майнц, ФРГ. Професор, д-р на историческите науки, академик от 2008 г. От 1993 г. до началото на 2012 г. е директор на Института по история при БАН. Автор на близо 20 книги и учебници, написал е десетки студии и монографии.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (20)

 1. Поредният измислен пасквил на рашистката пропаганда.Стига вече с тези варвари,Русия.

 2. Браво!Точно,ясно и в целта!Щом вият псетата,означава че е изречена истината!

 3. Казаното в заглавието е абсолютната истина! Англоамериканските черни ложи стоят в осмовата и на първата, и на втората световна война, а сега искат и трета! Същите те още през 19. век замислиха “социалистическия експеримент”, който се осъществи от тях в Русия под формата на болшевишка революция, разбира се с финансовата помощ на немските индуструалци. Каро четете история, вниквайте и в подтекста!

 4. Истината боли. Много се разквичаха по-горе. А Иван Георгиев не се усеща какви глупости и „факти“ говори. Вярно е само че навремето затриваха хора и семейства заради доноси – в нашия град все още има три къщи построени с награди за партизански глави.

 5. Запада планира нов световен ред, не че сегашния не е техен, но онзи ще е още по-лош за човечеството. Но заедно с това, Запада знае, че има и друг план за новия световен ред, а той е на живата разумна природа, която лошия матриял по света не забелязва и даже не смята, че съществува. А тази жива разумна природа е създала всичко живо около нас и нас самите. Та има кръгове в Запада, които знаят, че плана на живата разумна природа не съвпада с техния. Но Русия малко или много върви по този план, защото най-малкото не изтребва човечеството. Това е причината Запада да се настърви против Русия. Живата разумна природа не може да я спре никаква човешка сила, та в този смисъл Запада ще се напъва и ще се -о-к-а-к-а- накрая.

 6. мда, относно такива академици като георги марков др хрущов е казал: „если дурак, то надолго“

 7. ПО ВЪПРОСА ЗА ДОСИЕТАТА ОТ ЕДИН ЗАСЕГНАТ ОТ НЕЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ДРУГО ОСВЕН ОТРИЦАНИЕ .
  ПО ОТНОЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕЩАТА СА ПРОСТИ -ДЪЛЖИШ УВАЖЕНИЕ КЪМ ИНСТИТУЦИЯТА!!!!! И АЗ НЕ ПОНАСЯМ СТИЛА НА ГОВОРЕНЕ И МАНИЕРА НА ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ , НО СЕ ПРИМИРЯВАМ ЧЕ Е МАНДАТЕН И НИЩО ДРУГО !!!!! ВСЕКИ ЩЕ ОТИДЕ ТАМ , КЪДЕТО МУ Е МЕСТОТО…… .
  НО ДА ИМАЩ ЕЗИК , КОЙТО НЕ Е РЕДНО ДА ПРИТЕЖАВА ЕДИН АКАДЕМИК С ПРЕТЕНЦИИ Е ПРИЗНАК НА НЕВЪЗПИТАНИЕ !!!!.ИЛИ СИ АКАДЕМИК ИЛИ СИ ПРОСТАК

 8. А бе този акад. Георги Марков не беше ли ченге по времето на зрелия социзлизъм?

 9. Изключителна статия , много точна , право в целта ,вижда се от квичането на промитите мозъци !

 10. Докато на белия свят са все още хора като Георги Марков , ще знаете някой истини ,след това тотално всеки мозък ще бъде промит , като нищо добро не очаква България !

 11. Квичат, мучат, лаят, попр.дват и под.искват под статията на академика смрадовете соросоидни, еврогейците скапани и обладаните от атлантически „ценности“. Очаквано, естествено, ибо са антибългари.

 12. През 1953г. от Москва пристига директорът на Института по история при АН на СССР Борис Греков, за да започнат гонения срещу тогавашния директор на Института по история в БАН, Всеволод Николаев, който си позволилда напише книга за българското начало на руската култура и държавност в Киевска Рус. Книгата е иззета, Николаев е уволнен и се спасява с бягство зад граница. Оттогава всички директори и повечето български историци минават под контрола на КГБ/ДС/, за да се гарантира запазването на руската версия за българската история. Това е част от хибридната война на Русия срещу България. Георги Марков е от това котило. Академик , няма елементарно възпитание. Говори за съпругата на Макрон, за тази „учителка“ със същото снизхождение с което К.Нинова говореше за „Гинка от Пазарджик“. Да това са хора от едно котило. Така манипулира и историята. А Римската империя е била победена от нискоцивилизованите „варвари“, което не отговаря на истината, още повече, че готите или гетите са траки и преки наши предци, тракопелазгите са донесли цивилизацията, в това число и писмеността в Лацио. А нали троянецът/фригиец или тракиец/ Еней също напуска Троя и отива в Лацио. А защо българските гени са дай-близки до тези на хората в Северна и Централна Италия? На тези въпроси историци като Георги Марков не коментират. Те са табу. Защото според него трябва да сме братушки с едни азиатци, заграбили историята на Киевска Рус и част от българската култура и история, както и част от земите ни. Затова ни обявяват за азиатски пришълци в земите, в които живеем повече от 10 000 години. Тази история е изгодна на руснаци гърци, немци, австроунгарци и др. и е използвана при разпарчетосването на България. А Г.Марков поддържа тази писана от враговете ни история. Предател като всеки русофил. Позор.

 13. БОГОМИЛ СИ Е бЪЛТАРИН !!! БЪЛГАРИН , ЗА РАЗЛИКА ОТ ПЕПИ-овци и . ГОГО-овци1КОИТО СИ ЛИЧАТОЩЕ КАТО НАРИЩАН ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ……..КИРЯКСТЕФЧОВЦИ !!!!!

 14. ГОСПОДИН АКАДЕМИКА СЕ ОПИТВА ДА НАПРАВИ АНАЛИЗ С КОЙТО ДА СЕ ОБЯСНИ ДНЕШНАТА СИТУЦИЯ И ВРЪЗКАТА И С МИНАЛОТО НИТО ПОВЕЧЕ НИТО ПО МАЛКО НО КАКТО ВИНАГИ РАЗЛИЧНИ ХОРА И РАЗЛИЧНИ КОМЕНТАРИЙ И ВЪВ ВРЪЗКА С НЕГОВОТО МНЕНИЕ ПО ЕДИН ВАЖЕН ВЪПРОС. Г-Н АКАДЕМИКА МОЖЕ ДА Е БИВШ ИЛИ НАСТОЯЩ СЪТРУДНИК НА ДС ИЛИ ДАНС ТОВА ПОНЯКОГА ИМА ЗНАЧЕНИЕ НО ПО НЯКОГА НЕ. ЛИЧНО НА МЕН МИ Е ПРЕПОДАВАЛ ДРУГ АКАДЕМИК КОЙТО СЪЩО Е ОТ ДС ИЛИ ДАНС ПО СЪЩАТА ПРОГРАМА ДА НАРЕКА НА ВЕРБУВАНЕ НО МОГА ДА КАЖА ЧЕ АКО ИМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА АКАДЕМИЦИ КАТО ТОЗИ КОЙТО АЗ ПОЗНАВАМ ПОЛОЖЕНИЕТО СЕГА ЩЕШЕ ДА Е ДРУГО . ИМА ИЗВЕСТНА РАЗЛИКА В РАЛИЧНИТЕ НИВА И В САМАТА ДС ХОРА КАТО Г-Н АКАДЕМИКА ГИ ИМА И В МОМЕНТА И ЩЕ ИМА И ДОКАТО ИМА СВЯТ ЩЕ ГИ ИМА И ТЕЗИ СЛУЖБИ. КАТО НА ВСЯКЪДЕ ИМА МНОГО ЧЕСТНИ И КРАЙНО НЕЧЕСТНИ ХОРА ИЛИ АГЕНТИ ДА ГИ НАРЕЧЕМ. НО ИМАШЕ КАЗВАМ ВЪТРЕ В ДС ЕДНА КАТЕГОРИЯ ХОРА АКАДЕМИЦИ И НЕ АКАДЕМИЦИ КОЙТО БЯХА СА И ЩЕ СИ ОСТАНАТ КАТО ХОРА ЧЕСТНИ ХОРА МАКАР И МАЛКО БЪДЕТЕ СИГУРНИ ТАКА Е . ХОРА ВЕРНИ НА МОРАЛ, ПРИНЦИПИ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. НЕ ИЗКЛЮЧВАМ ЧЕ КАТО ХОРА ВСИЧКИ ДОПУСКАМЕ ГРЕШКИ И КОГАТО ТЕЗИ ГРЕШКИ СА НЕЗНАЧИТЕЛНИ КАТО В МОМЕНТА ПРОПУСКА НА ЕДНА ЗАПЕТАЙКА НЕ Е ПОВОД ТЕЗИ ХОРА ЗА ЕДНА ЗАПЕТАЙКА ДА БЪДАТ ОБИЖДАНИ. ПРОБЛЕМА НА ЦЯЛАТА СИСТЕМА КГБ-ДС Е МОРАЛЪТ ИМА ХОРА С МОРАЛ НО КОГАТО УПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ БЕЗ МОРАЛ И ЧИСТИ БАНДИТИ ТЕРОРИСТИ И УБИЙЦИ ПО ЛОШИ ДАЖЕ СРЕЩУ ТЕЗИ КОЙТО УЖ СЕ БОРЯТ ТОГАВА АКО ПОГЛЕДНЕТЕ НЕЩАТА СТАВАТ ЛОШИ. ТАКА Е БИЛО ТАКА ЩЕ БЪДЕ НО АКО ЗДАЕВИЯТ РАЗУМ НЕ НАДДЕЛЕЕ А ТОВА ОТЕНЕМА ВРЕМЕ И ЖИВОТА НА МИЛИОНИ ХОРА ТОГАВА Е ПРОБЛЕМ МАСИ ЗАГИВАТ ВОДЕНИ ОТ ЛУДИ И БОЛНИ ХОРА С ОПРАВДАНИЕТО ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗА ДОБРО-ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА. ГЛЕДАЙТЕ ДНЕС КАКВО СТАВА ТО Е ПРОДУКТ НА ВЧЕРА И ОЩЕ НА ЗАД НО УТРЕ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАВО ЩЕ Е. ТЕЗИ ПРЕДИ НАС И ТЕЗИ СЛЕД НАС ВСИЧКИ СТРАДАТ ОТ ЛИПСАТА НА РЕД И ЗАКОННОСТ И НЕ ПРИЛАГАНЕ НА НАСИЛИЕ ТОЕСТ ТОТАЛИТАРНИ МЕТОДИ НА УПРАВЛЕНИЕ А ТО СВЪРЗАНО ВИНАГИ С МИСЛЕНЕТО. . САМО ТУК ТЕЗИ КОЙТО ПИШАТ КОЛКО НАСТРОЕНИЯ НЕГАТИВНИ КОЛКО ЛОШОТИЯ А В ПО ГОЛЯМ ПЛАН НЯКОЙ ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО ДОБРО МАЛЦИНА НО ВСИЧКИ СА КОМПЕТЕНТНИ И ПРЕТЕНДИРАТ ДОКАТО СМЪРТА НИ ПОКОСИ ТАМ МАЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВЯТ РЕКЛАМАЦИИ ИЛИ ПРЕТЕНЦИИ. ЧОВЕШКАТА АЛЧНОСТ И ЛОШОТИЯ КОГАТО ДОМИНИРАТ НЕ САМО В ДС А НА ВСИЧКИ НИВА, КОГАТО ХОРАТА СА ЛОШИ НО СЕ ПРАВЯТ НА ДОБРИ И НАЙ ДОБРИЯТ АКАДЕМИК И НАЙ ДОБРИЯ ПРЕЗИДЕН РАДЕВ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ КАЛТА ЗАЩОТО ТЕ ХОРАТА СА ГО КАЗАЛИ ЕДНА ИЛИ НЯКОЛКО ПТИЧКИ ПРОЛЕТ НЕ ПРАВЯТ. НУЖНИ СА МНОГО А ЗА ТОВА МНОГО СЕ ИСКА И ЗДРАВА РАБОТА А ГЛЕДАМ ВСИЧКИ СА ТРЪГНАЛИ ПРЕЗ ПРОСОТО ВСЕКИ НЕ ПО ЗАКОНА А ИЗВЪН ЗАКОНА ПО ПРИНУДА ИЛИ ПО СОБСТВЕНА ИНИЦИАТИВА. КАК МИСЛИТЕ ЧЕ СЕ УПРАВЛЯВА ЕДНА ТАКАВА РАБОТА С ЛЪЖИ С ШАНТАЖИ С УБИЙСТВА С КОРУПЦИЯ И КАКВО ДОБРО ЧУДО ОЧАКВАТЕ ДА СЕ СЛУЧИ КОГАТО ВСИЧКИ ХАРЕСВАТЕ ЛЪЖАТА ЛИЦЕМЕРИЕТО И СТЕ СЛЕПИ ЗА ИСТИНАТА А КОГАТО НЯКОЙ КАЖЕ ИСТИНАТА ТОЙ НАПРАВО НЕ Е ДОБРЕ И Е ЛУД ЗА ЗАТВАРЯНЕ. КАКВИТО ХОРАТА ТАКАВА И ДС И ТАКАВА И ЦЯЛАТА ОРГАНИЗАЦИЯ, НИТО РУСИЯ, НИТО НАТО, НИТО ЩАТИТЕ, НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА, ЧЕ ВИЕ КАТО ХОРА НЕ СТЕ СПОСОБНИ ДА РАЗЛИЧИТЕ ИСТИНАТА ОТ ЛЪЖАТА ИЛИ САМИТЕ ВИЕ СТЕ ПОДРЪЖНИЦИ НА ЛЪЖАТА С ЕДНА ДУМА ПРИМЕР ПЪЛНО Е ЛАЙНА НО ТЪРСИМ НЯКОЙ ВЪНШЕН ДА ГИ ИЗЧИСТИ ПЪК КАТО СВЪРШИ НЕ САМО, ЧЕ НЕ ЩЕ МУ ПЛАТИМ А И ВИНОВЕН ЩЕ ГО ИСКАРАМЕ, ЧЕ Е СВЪРШИЛ ТАЗИ РАБОТА А СЛЕД ТОВА ЩЕ МУ СЕ ПОДИГРАЕМ КОЛКО СМЕ ТАРИКАТИ ТОВА БЪЛГАРИТЕ. ЕХ КАК ГИ ПРЕМЕТНАХМЕ ТЕЗИ КАК ГИ ИЗЛЪГАХМЕ ОНЕЗИ АХ ГОЛКО СМЕ ДОБРИ, ТЕЗИ ОТ ВЪН ЧУЖДЕНЦИ КАВИ БУДАЛИ И А АХ И АХ . ВСЕКИ РАЗЛИЧЕН ОТ ТОЗИ МОДЕЛ ИЛИ Е В ДЕСЕТА ДУПКА НА КАВАЛА ИЛИ ДА СИ ВЗЕМА КУФАРЧЕТАТА И ДА ИЗЧЕЗВА ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ВИ ЗВУЧИ ПОЗНАТО УВАЖЕМИ ЧИТАТЕЛИ.

 15. Г-Н АКАДЕМИКЪТ ПРАВИЛНО ГОВОРИ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ, АКО МАЛКО СИ РАЗМЪРДАТЕ МОЗЪЦИТЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ПО ДОКУМЕНТ СТЕ В ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА НО КАТО ЧЕ ЛИ НА ПРАКТИКА НЕ СТЕ САМО НА ДУМИ ВЛАСТ КОЯТО НЕ ЗАЧИТА ЗАКОНА А ВЛАСТА ТОВА СА РЕАЛНИ ХОРА ХОРА КОЙТО СТОЯТ В СЯНКА НАД ДЪРЖАВАТА ИЛИ ВЪТРЕ В НЕЙНИТЕ ОРГАНИ СЪБОТИРАТ ЗАКОННОСТТА А ЗАКОННОСТТА Е НАЙ ВАЖНОТО НЕЩО ЗА ЕДНА ДЪРЖАВА ЕТО ТОВА ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА ЗДРАВЕ И ТОВА ТРЪГВА ОТ ПРЕЗИДЕНТА И НАДОЛУ АКО ТОВА ГО НЯМА И ВСЕКИ КАТО ЩРАУС ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ СИ КРИЕ ГЛАВАТА ПРЕД БЕЗАКОНИЕТО, ЧЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НЕЗАВИСИМА. ПИТА СЕ КАТО Е НЕЗАВИСИМА ЗАЩО Е САМОКОНТРОЛИРАЩА СЕ И КОГАТО И ТОЗИ КОНТРОЛ НЕ РАБОТИ КАКВА СИСТЕМА Е КОЙ Я КОНТРОЛИРА И КОЙ РЕАЛНО Я УПРАВЛЯВА КОГАТО Е ПОВРЕДЕНА И НЕ РАБОТЕЩА НЕ ЧЕ ДРУГИТЕ СЪЩО СА РАБОТЕЩИ В ПРАВИЛНОТО ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА. ОТ ТАМ ТРЪГВА ВСИЧКО И ДС СЕ МИСЛИ, ЧЕ НАД И СИ СЪЗДАВА ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА И ДРУГИТЕ СА САМО ПИОНКИ ИЛИ ЧЕРНИ КАРДИНАЛИ РЕАЛНО УПРАВЛЯВАТ НЕЩАТА И СЕ СЪЗДАВА ИЛЮЗОРНА ПРЕДСТАВА ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ КОЙТО ВИЖДАТЕ СА РЕЛНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЛЮЗИИ ТЕ СА ПО ЗЛЕ ЗАЩОТО ЕДВА ЛИ СВОБОДНО МОГАТ ДА ПИШАТ ИЛИ ДА СЕ ПОЯВЯВАТ ДОРИ ТУК ДА НИ ШПИОНИРА НЯКОЙ ДС ОЛИГОФРЕН ТОВА НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ ЧЕ ВСЕКИ ДЕН СЕ ПРАВИ АКО НЕ ДАВАДЕС И ЧЕТИРИ ЧАСА.

 16. За някой коментатори важи поговорката „разбрала свиня,от кладенчова вода“Коментират компетентно неща,които не разбират.И ги виждат така,както коза вижда написаното на афиш.Русия,Путин,Сталин,Чърчил и кой ли не политик засегнаха компетентно и умно и в сравнение с тях академика лук да яде,неграмотник,ченге,доносник и нищожество в сравнение с лъчезарните им и гениални личности.Смешни сте некадърници скъпи.

 17. От бивш сътрудник на ДС какво друго да се очаква, освен да пробутва опорните точки на Путин. На него всички са му виновни, че не може да си оправи икономиката. А да напомним, че Германия играе в друга лига от Русия, не само във футбола, но и в икономиката.

 18. Егати Академика, егати чудото! Обединение, помирение о.к. ама няма как да стане без извинение, без катарзис, още по-малко не може с лъжа! И разни такива простотии, като Англосаксонските народи били предизвикали двете световни войни, старите лидери били като Сталин били убийци, ама били личности, както и откровенна политическа риторика, забранена за историци, при това в крайно ляво, и то докато говори за помирение и обединение. Ами драги Тъпоъгълников, първо ако искаш помирение и обединение не можеш да взимаш само едната страна и да ругаеш другите, второ за разлика от онези години на див бандитски, човекоядски комунизъм СЕГА УБИЙЦИТЕ СА ЗАД РЕШЕТКИТЕ, А НЕ ГИ СТАВАТ ПРЕЗИДЕНТИ! Е за Путин може и да си прав, ама тя нацията му го избра, щото в нация от убийци няма как друг да е президент, освен ако баш убиец! Трето ако изобшо имаш някакво понятие за история ще знаеш че и в двете световни войни Британия и САЩ ,които визираш нито искат, нито са готови за война и ако имаше възможност нямаше да влязат във войната, даже Британия прави унизителни договори с Германия само и само да отдалечи войната, точно защото нито политическата класа , нито народът искат война, докато например Русия на любимеца ви Сталин сключва мирен договор с Хитлер точно за да може да води свободно война със съседите си, поделя Европа с него на сфери за завладяване и дори Джугашвилито се сърди че Адолф не му дава да окупира цяла България, Румъния Босфора и Дарданелите! Ай сиктир от тука, егати академичната наука!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.