Акрополът вече е достъпен за хора с увредено зрение

Акрополът в Атина вече е достъпен за хора със зрителни увреждания, с цялостна програма, която включва специално проектирани помощни средства. Програмата се реализира от Министерството на културата и спорта в сътрудничество със Сдружението на слепите в Гърция, с подкрепата и спонсорството на Фондация Онасис.

Маршрутът беше открит вчера от министъра на културата и спорта Лина Мендони в присъствието на президента на Фондация Онасис Антонис С. Пападимитриу и председателя на борда на директорите сдружението на слепите от Гърция Мария Цевелеку.

„Днес е специален ден на радост за Министерството на културата, но и за правителството. От юли 2019 г. министър-председателят Кириакос Мицотакис направи универсалната достъпност за хората с увреждания приоритет. Започнахме през юли 2019 г., за да направим достъпността на археологическия обект на Акропола реалност за хора с увреждания и инвалиди. Със съдействието и партньорството на Фондация Онасис, на която благодаря в лицето на нейния президент за съдействието и за щедростта, беше построен лифтът, който обслужва стотици посетители, гърци и чужденци и позволява придвижване на инвалидни колички и безпрепятственото ходене за хора с каквато и да е форма на двигателно увреждане и като цяло за хора с увреждания", заяви министърът на културата и спорта Лина Мендони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа