Актрисата Ашли Джъд едва не загина в Конго

Ашли Джъд е опитна пътешественичка, но не е ясно защо е бродила сама в джунглата нощем.

55-часова спасителна операция измъкна от джунглата една от обвинителките на Харви Уайнстийн

Пътешествието в дивата конгоанска джунгла изглежда привлекателно от телевизионния екран, но за холивудската звезда Ашли Джъд то се превърна в истински кошмар. 52-годишната актриса едва не загуби живота си, след като, правейки сама нощен преход (да се чуди човек защо), се спъва в паднало дърво и счупва десния си крак на четири места.

Сама и безпомощна, изпаднала в ужас, тя е открита чак след пет часа издирване от местен жител. Той я накарал да захапе пръчка, докато фиксирал крака й с подръчни средства. Ашли си спомня, че болката била непоносима и тя виела като ранено животно. След това шестима местни мъже я пренесли през пресечената местност върху импровизиран хамак. Това продължило около 3 часа. По-нататък пътят й към най-близкото градче, където можело да получи медицинска помощ, продължил полулегнала между двама души върху седалката на мотоциклет – 6 часа по неравен път без асфалт, на моменти губейки съзнание.

Ашли пренощувала в град Джолу, а на другия ден с помощта на доброволци стигнала до столицата Киншаса. Там чак след 24 часа се добрала до интензивно отделение. Медиците смятат оцеляването й за чудо, както и спасяването на крака й от ампутация. Премеждията за актрисата още не са приключили, защото тепърва предстои лечение, за да може тя да се изправи на крака.

Добрала се преди седмица до родината си след 55-часовата спасителна операция, Ашли веднага разказа за своята драма в Инстаграм. Тя публикува и снимки с конгоанските си братя и сестри, както ги нарича. Безкрайно е благодарна на местните хора, които не са останали безучастни и са й дали „частица от душата си“ по време на изнурителното пътуване през джунглата.

Ашли Джъд е известна с ролите си в „Руби в Рая“, „Жега“, „Целуни момичетата“, „Двойно убийство“ и „Дивергенти“. Два пъти е номинирана за Златен глобус. През 2017 г. тя бе сред актрисите, разкрили подробности за сексуалните домогвания на продуцента Харви Уайнстийн и дали началото на движението MeToo. През 2018 г. актрисата подаде иск срещу Уайнстийн, в който твърди, че по време на среща в хотел в Бевърли Хилс в края на 1996-а или началото на 1997 г. той се опитал да я принуди да го гледа как си взима душ и след това да му прави масаж. След като отказала, започнал да вреди на кариерата й, включително като убедил режисьора Питър Джаксън да не й дава роля във „Властелинът на пръстените“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес