Актрисата Виолета Донева убита от родственица (обзор)

Кадър с Виолета Донева и Стефан Данаилов от филма “Обич” от 1972 г.

Столичната полиция крие случая от седмица

Подозират 18-годишна с психично заболяване от семейния кръг

Вратата на дома ѝ била заключена

Актрисата Виолета Донева е била убита, заподозряна е нейна 18-годишна родственица с психично заболяване.

БНТ съобщи, че момичето е внучка на Донева, но пред “Труд News” източници от МВР потвърдиха само, че е от тесния семеен кръг на 79-годишната актриса. Синът Иво Стайков отказа какъвто и да е коментар. От прокуратурата само уточниха, че случаят е умишлено убийство, но към момента няма повдигнати обвинения.

Тялото на Донева било открито на 22 октомври в дома ѝ в блок 1 в столичния квартал “Изток”. Няколко дни поред близките ѝ напразно се опитвали да се свържат с нея по телефона, накрая дошли с полиция, повикали ключар и отворили входната врата.

Вратата на дома ѝ е запечатана с полицейски лепенки.

Тялото на Донева било в коридора, по него имало рани от нож и следи от душене. До днес столичната полиция криеше за случая, като се оправдаваше, че е имала забрана от наблюдаващия прокурор.

Пред “Труд News” съседи от блока разказаха, че полицаи са идвали на няколко пъти, а последните лепенки на входната са врата са от сряда - 26 октомври. Вероятно на този ден в жилището е бил правен следствен експеримент.

Комшийка сподели, че в последните два месеца Виолета живеел в скръб, след като починал вторият ѝ съпруг - бившият баскетболист Атанас Грънчаров, с когото се познавали от деца. Когато било хубаво времето, идвала жена, най-вероятно нейна близка приятелка, за да я извежда на разходки навън. Близките ѝ също идвали да я наглеждат.

Хората от блока не знаеха дали внучката или друга 18-годишна родственица е оставала да живее при нея.

Виолета Донева е родена в Петрич на 7 септември 1943 г. Внучка е на юриста и политика Стефан Стефанов. Баща ѝ капитан Павел Джингаров е разстрелян през 1945 година след присъда от така наречения Народен съд. Вторият є баща е актьорът Кирил Донев.

Тя е завършва ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1966 г. със специалност актьорско майсторство. Работи в няколко театъра, снима се в много български игрални филми. Синът ѝ е от първия брак с режисьора Людмил Стайков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право