Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 24 януари 2020

На 24 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 24.01.2020

СЗО: Китайският коронавирус все още не представлява глобална опасност

Индийски гуру идва в България Помага на Део да спре с наркотиците и дава енергия на Деси Добрева

Мария Захарова: Призоваваме България да работи с руските власти по случая Гебрев

Рекламна гавра с болките на хората Фалшиви герои са лицата от онлайн кампанията на „ Flexa Plus Optima”

САЩ спират временните визи за бременни жени

Намаляват таксата за хазартните игри (обзор) Налогът ще бъде 25% от разликата между залозите и раздадените печалби

Словашкият министър на екологията подаде оставка след пиянски скандал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 24 януари 2020

Банките вдигат такси заради ниските лихви

Мерки за засилване контрола върху вноса на отпадъци обсъди министър Димитров с рециклиращия бизнес

Европейската комисия по конституционни въпроси одобри сделката за Брекзит

Младите плащат с 25% повече за обзаведено жилище Купувачите до 35 години предпочитат нови сгради

Александър Андреев: „Коалиция за България“ на АБВ вече е регистрирана в ЦИК

Снимка: Архив

Организацията на изборите за Европейски парламент протича нормално, а новите членове на Централната избирателна комисия участват пълноценно в работата й. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев по БНТ. По думите му, коалицията на АБВ, чието име „Коалиция за България“ породи спорове с БСП, е вече регистрирана за европейските избори.

В 17.00 часа днес изтича крайният срок за регистрация на партиите в Централната избирателна комисия за участие в европейските избори на 26 май.

Обществената поръчка за машините за машинно гласуване също тече в срок – когато бъде обявена, ще започне събирането на оферти, като срокът за предоставянето им е 16 април, допълни Андреев.

До момента са подали документи за регистрация 9 партии, като от тях към момента са регистрирани 3. Коалициите са 8, като от тях са регистрирани 4, а инициативните комитети са 6, всички от които са регистрирани.

„И тази година гражданите могат да проверят в сайта на ЦИК дали са включени в списъците за подкрепа на партии, коалиции и иницативни комитети“, напомни Андреев.

Кандидатите на европейските избори отново имат право да използват медийни пакети, като ЦИК скоро ще излезе с решение за условията и реда на предоставянето им. Предоставянето на дарения за тези избори може да се предоставят и от граждани на страни членки на ЕС, които пребивават в страната, но размерът им не може да надвишава 10 000 лв. на година, напомни Андреев.

„Коалиция за България“ на АБВ, около чието име се породиха спорове с БСП, е регистрирана в ЦИК, заяви Андреев. И двете страни са предоставили документи за регистриране на марката „Коалиция за България“, но становището на ЦИК е, че притежанието на марката не е въпрос, относим към регистрацията съгласно Изборния кодекс, допълни говорителят на комисията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

 1. Леля Кури сигурно няма да се съгласи и ще обжалва! Тя отдавна е приватизирала марката “ Коалиция за България“. Или всичко е нейно! Може да се намеси и нейния подвластник президента!

  1. Баба Кура нема как да се жалва. Знаеше го преди да подаде „документи“. Затова и внесе „документи“ за името „БСП за България“.
   Цялата игра в момента е следната:
   – като се знае IQ-то на електората на БСП-то
   – като се знае „симдрома 15-15“ на БСП-то
   – като се знае кого баба Кура наложи като „началници“ по места
   то – колко „евродепутата“ ще се окажат „откраднати“ от БСП-то след вота? (Поне такова ще е „официалното“ обяснение на баба Кура. Нима някой си мисли, че баба Кура ще каже: „Виновна съм! Сгреших! Подавам оставка!“)
   Та – все по-весело ще става в БСП-то щото идват и кметските избори!
   Очаквайте след евроизборите палаври от типа на „Сега не е време за делене. Трябва да се обединим за кметските избори. Хората, които искат сега да се прави анализ, трябва да бъдат исключени от ръководни постове по места…“
   Честито! Това, което не можаха да направят Станишев и Миков за 15 години – баба Кура ще успее да направи за 2 години – R.I.P.

 2. Не се притеснявай изтрещял бесепар! Въпреки че Нинова е завършила с отличие школата на мавъра Костов, за манипулации, лъжи и мимикрия, и въпреки че се мисли за голяма работа, ще си намери майстора! То и Луканов, много по-голям манипулатор от нея, знаете как приключи?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.