Александър Вучич: Ще подам оставка като министър-председател, ако загубим президентските избори

Сръбският министър-председател Александър Вучич заяви, че загубата на кандидата на неговата управляваща Сръбска прогресивна партия ще означава това, че той ще подаде оставка като глава на правителството, предаде сръбското радио Б-92, цитирано от "Фокус".

„Няма съмнение, че загубата на президентските избори няма да означава оставката на всички министри или промяна на структурата на партиите, участващи в правителството. Но тя със сигурност ще означава оставката ми“, добави Вучич. Според него изборите, които ще се проведат през пролетта „са въпрос пред Сърбия накъде да поеме“. Според него ако някой от кандидатите от другите партии като Саша Янкович, Вук Йеремич или Войслав Шешель спечелят, „това ще има сериозни бъдещи последствия“.

„Това ще означава, че народът иска промяна на политиката и че смятат, че не се справяме добре. Смятам, че подобно нещо ще е бедствие, но няма да противореча на народната воля“, посочи Вучич. „Докато президентът работи, този който седи на президентския пост, а в интерес на истината настоящият Томислав Николич не е правил никога така, ще мрънка ежедневно. Нуждаем се от някой, който ще работи с правителството. Не искам да участвам в подобно измъчване на страната“, заяви сръбският министър-председател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа