Алексей Навални е вдигнал висока температура в ареста

Наложило се е да бъде извикана Бърза помощ

Руският опозиционен политик Алексей Навални, който излежава административен арест в център за задържане в Москва, е вдигнал висока температура вчера и се е наложило да бъде извикана Бърза помощ, предава ТАСС.

"Знам, че вчера наистина са викали линейка за Алексей, защото имаше много висока температура. Днес не съм го посещавала", заяви неговата адвокатка Олга Михайлова.

По-рано Навални беше признат за виновен за повторно извършване на административно правонарушение, изразяващо се в нарушаване на определения ред за организиране или провеждане на митинги.

При вземането на решението за налагане на наказанието съдът отчете, че Навални вече е извършвал административни нарушения.

Опозиционният лидер получи наказание от 30 денонощия административен арест, което по-късно беше съкратено до 24 денонощия от московския градски съд.

На 12 юни местните власти в Москва разрешиха шествие от улица "Маша Пориваева" и митинг на бул. "Академик Сахаров", но в деня преди това някои организатори призоваха за преместване на акцията на улица "Тверска".

При последвалите безредици полицията задържа над 150 души. Започна наказателно дело за използване на насилие срещу представители на властта.

Коментари

Задължително поле