Алис Купър записа нов албум 

През 2011 г. Алис Купър е въведен в Залата на славата на рокендрола.

Няма дата за пускането на “Detroit Stories”

Ексцентричният музикант се оказва верен съпруг

Продуцент на новия албум на Алис Купър “Detroit Stories” е Боб Езрин, който е работил с “KISS”, “Pink Floyd”, Питър Гейбриъл, “Deep Purple” и по последния албум на “Kansas”.

В записа на новия албум на Алис Купър - “Detroit Stories”, се включиха известните детройтски музиканти Уейн Крамър, Марк Фарнър и Джони Баданйек. “Всеки детройтски музикант, без значение дали е рокаджия, пънкар, малко ар енд би, е голям, защото е от Детройт”, заявява Купър, който е роден в града, но като дете се мести във Финикс.

Преди три седмици Купър пусна новия си сингъл “Don't Give Up”, но сподели, че все още няма официална дата за пускането на новия му албум. “Засега никой не ме подтиква с фрази от рода на: “Трябва да го пуснете възможно най-бързо, защото бла-бла-бла...”. Сега целият свят е на пауза”, заявява музиканта.

Роден в Детройт, под името Винсент Деймън Фурние, рок динозавърът, когото целият свят познава като Алис Купър през този февруари стана на 72 години. Още от малък Купър се запалва по музиката и в гимназията формира своя рок банда. В началото се кръщават “Earwigs”, а по-късно сменят името си на “Spiders”. През 1969 г. групата вече се казва “Alice Cooper” и с това име записват няколко албума.
През 1974 г. Алис Купър се разделя с колегите си от бандата и взима името є за себе си. На следващата година издава първия си солов албум “Welcome to My Nightmare”, който му печели дълготрайно признание и комерсиален успех. Същото се случва и след албума “Alice Cooper Goes to Hell”.

През 2011 г. Алис Купър е въведен в Залата на славата на рокендрола, а кариерата му продължава вече пет десетилетия. Освен музикант той е и филмов актьор, голф играч, ресторантьор и радио водещ на класическото рок предаване “Нощи с Алис Купър”.

Оказва се, че зад ексцентричния вид и сценично поведение на Алис Купър стои един кротък и верен съпруг. Миналата година стана известно, че музикантът и съпругата му Шерил Годард са сключили “пакт на смъртта”, в който се твърди, че ще напуснат този свят заедно. Планът се отнася до смъртта на който и да е от тях. Тогава Купър сподели пред британският “Мирър”, че причината за това е, че те не могат да живеят един без друг. “Не бих могъл да живея без нея. Винаги сме казвали, че никога няма да дойде времето, когато някой от нас ще страда за другия. Когато това се случи, ние ще си тръгнем заедно”, каза музикантът.
Двойката е заедно от 43 години и се влюбва, когато Шерил започва да танцува на неговите концерти през 1975 година. Алис Купър винаги споделя, че Шерил е най-добрият му приятел. Двамата имат три деца. Сключват брак през 1976 година.

През ноември 1983 година, когато Купър има проблем с алкохола, Шерил попълва молба за развод, но в средата на 1984 година двамата се сдобряват и оттогава не са се разделяли.
В телевизионно интервю през 2002 година Алис Купър заявява, че никога не е изневерявал на съпругата си.

Коментари

Задължително поле