Ало измамници осъдени на общо 15 г. затвор след протест на прокуратурата в Търново

Снимка: Архив

След уважен протест на Районната прокуратура във Велико Търново, шестима мъже, извършили телефонни измамници са осъдени на общо 15 години затвор.

Пантелей Е., Мариян Х., Иван Д., Митко Н., Ангел Д. и Пламен З. са наказани за това, че в периода от 21. до 27 март  2015 г. във великотърновското село Пчелище, в павликенското село Паскалевец и в село Полски Сеновец, община Полски Тръмбеш, в различно съучастие, след предварителен сговор измамили три възрастни жени, че заплащат операции на техни близки. Мошениците им причинили вреда за общо 6400 лв.

На 21 март 2015 г. измамниците се обадили по телефона на Ц. К. от Пчелище и заявили, че се налага спешно да плати 1500 лв за  операция на дъщеря си, която е със счепун крак.

Два дни п-късно по същата схема заблудили В.Б. от Паскалевец, която им дала 4200 лв. На 27 март 2015г. пък от А.Ч. измамниците опитали да вземат 700 лв от А.Ч. от Полски Сеновец.

Съдът прие за основателен протеста на Районна прокуратура – Велико Търново и увеличи наказанията на шестимата. Присъдата на Пантелей Е. е увеличена от три години  на пет години лишаване от свобода, на Иван Д. от две години на три годинии шест месеца затвор, на Пламен З. от една година на две години затвор, на Мариян Х. от две години на четири години затвор.

Присъдата на Митко Н. е от две години условно с четири години изпитателен срок е увеличена  на 3 години, с 5 години изпитателен срок и на Ангел Д. от девет месеца условно с три години изпитателен срок на 2 години лишаване от свобода, с 4 години изпитателен срок.

Коментари

Задължително поле