САЩ са платили за медицинската помощ от Русия в борбата с COVID-19

30 вече са излекуваните от Covid-19 у нас, има два смъртни случая (ВИДЕО) 28 са новите положителни проби за коронавирус, общо стават 477

Парламентът ще разглежда днес предложението за удължаване на извънредното положение

141 години от обявяването на София за българска столица

Потенциална ваксина срещу COVID-19 е била тествана успешно върху мишки в САЩ

Европарламентът с извънредна пленарна сесия на 16 и 17 април

Заразените с коронавирус по света са над 1 милион

На 3 април 2020 да почерпят

Успехът е с Везните, упреци от колеги за Девите – Дневният хороскоп на Алена

Всички обичат Генерала

Почти 1 милион са заразените с коронавирус в света

Томислав Дончев: Ще има безвъзмездна помощ за най-засегнатите компании

Захариева: Нашите граждани очакват НАТО активно да се включи в борбата с коронавируса

Проф. Кантарджиев: Пикът на заразата се очаква в края на месеца, болните вече са 458

Военното командване на НАТО в Европа се включва в усилията срещу COVID-19

Американски прелести и български балет Дреме ли във всекиго по един полковник?

“Обратните” и различните се крият в мишите си дупки

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Странна и престранна работа, братя и сестри. Мине се не мине ден и някой обяви с виновен глас, че е гей. Ама гей, мили мои, не е гнойна пъпка да ти излезе в събота срещу неделя след ядене на седем тулумбички и паница червена леща /много модно и гейско/, а е повеля по рождение.

Онзи ден гледах за пореден път филма “Американски прелести”- истинска прелест за обратите на живота, за житейското лицемерие и уплахата, дори отвращението да признаеш какъв си. Истинска “прелест” в тази екранизация е господин полковникът, живеещ дисциплиниран живот, “мъжкар” с главно Ж, деспот и тиранин, следвоенен депресар, подчинил на характера си съпругата и сина си.

Съпругата – тиха домакиня с покорни черти, синът – лежал в психиатрия и служещ за боксова круша на тейко си. Подозрителният във всичко полковник съдира сина си от бой, задето му е хрумнало, че е гей. Ненавижда публично гейовете. Ако не сте се досетили вече – накрая самият той се оказва гей. В този, може би грабнат напосоки житейски и телевизионен пример, виси бесилото на цяло едно общество, паралитичните представи за добро и зло, бомбите със закъснител, произвеждащи първоначално газове, а после истински взривове в уж стриктното ни хетеро общество.

Прикриването и последващото приемане е подобно на поведението при неизлечимо болни- приемаш, отричаш, бориш се и обратното. Американските прелести не са само холивудска приумица, а са пример за поведенческо разстройство по всички паралели. Обществото прилага всичките си манипулативни хватки, за да държи тези хора на каишката на очакванията си. Тънък ли е ледът или ние сме дебелокожи? Колкото повече светът се глобализира и интернет дава нови възможности и информация, толкова “обратните” и различните се крият в мишите си дупки.

Не знам защо ми хрумна да добавя тук, че балетният конкурс имал своите неволи. Ще потъжа с онези, които страдат, но и ще им открия, че това е също бизнес и той не се прави на върха на балетната пантофка.

Елитарно или надменно изкуство е балетът? Необходимо ли е за културното ни развитие, оправдани ли са кървавите репетиции и напоените с болка палци? Днес няма звезди на световния балет така широко познати като Плисецкая, Алисия Алонсо, Баришников, с което може би следва да си обясним и вселенския интерес към това изкуство. Изкуство, може би останало само за да обслужи определени снобски представи. Ако трябва честно да изразят мнението си, може би малко почитатели могат да обосноват интереса си към балета. Също и към други елитарни изкуства като операта. Балетният конкурс във Варна се поклаща заплашително с тенденция да се разпадне. Иска ми се обявеното като отменено да не бъде завършено като спряно.

 

 

Fashion idol

Джейн Фонда

Много малко дами от фонда на Холивуд са така красиво запазени като Джейн Фонда. Дори посивелите коси на звездата прибавят още достолепие към макар хладната є хубост, дръзки черти и волеви силует.

Роклята от червения килим на последните Оскари е в цвят напълно подходящ за класата и възрастта на талантливата и обичана актриса.

Някои майстори на класическата четка биха го нарекли английско червено и аз ще се съглася безропотно.

Елегантната линия на деколтето и сексапилните, прозрачни абзаци, бляскавите отрязъци, греят в похвално единство към впечатляващата Фонда.
Приятелска среща

Панайотов празнува ЧРД в Париж

По силата на великолепно съвпадение, световно признатият художник Николай Панайотов посрещна рождения си ден в Париж. По силата пък на друго съвпадение, свободните му часове съвпаднаха с тези на президента на Царския автомобилен клуб Христо Куртев. Старите приятели, щастливи от срещата си, се уговориха за по-стилна на следващия ден, когато Куртев покани Панайотов и съпругата му Лариса в своя клуб. Елегантното трио обядва сред аристократичната позлата на най-престижния парижки клуб Ентералие, където Куртев е дългогодишен член. В съседство българите имаха възможността да видят прочути политици, артисти, водещи журналисти, аристократи и бизнесмени. После приятелите свалиха вратовръзките и се разходиха по Шанз Елизе.

 

 

Музика и поезия

Вида Пиронкова представи „Дориан Грей”

Известният композитор и изпълнител Вида Пиронкова даде специален концерт за своите най-близки приятели. Авторката на песента “Гълъбо” започна изявата си с едноименната песен, с което пожъна и първите си аплодисменти. В малките паузи, за да отпочинат пръстите є, Вида рецитира своя поезия, също приета с чувствата и обожанието, с които се приемат песните и. Сред гостите беше бизнесдамата Силвия Хрисимова- Шонлебе, подарила първия букет за дъщерята на художника Енчо Пиронков. Гостите аплодираха радушно новата песен на Пиронкова “Дориан Грей”, написана от близък приятел на френски език. Последваха много красиви песни и стихотворения, като Вида забавлява присъстващите повече от два часа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.