Анита Мейзер оплю родината си от Лас Вегас

Анита Мейзер позира от Америка, където замина след като излежа присъдата си.

Зарича се да не стъпи в България

Полицаи подозират, че е имало трети човек по време на трагедията с мъжа й

Година, след като излежа присъда за убийство и подкуп, варненката Анита Желева, по-известна като Мейзер, залива фейсбук със снимки от новия си живот в Лас Вегас. Малко след като излезе от Сливенския затвор, тя продаде имотите си у нас и на бегом се изнесе от България. Вече на хиляди километри от родината, тя я оплюва в странни стихове.

Като например: „... няма по-корумпирана страна... и смея да твърдя това, защото много моята душа там изтърпя... Аз Америка обичам и от нея за нищо на света не се отричам... Велика е безспорно тази страна и спомена за несправедливостта, която получих в България... оставям настрана... Господ с избор ме дари и от “робство” ме спаси”.

Мейзер изкара зад решетките 2 г. за убийството на Николай Димов - културистът, с когото живееше във Варна. Осъдена бе и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на полицай, за да не я арестува.

След произнасянето на Върховния касационен съд Мейзер излежа само още 40 дни в килията и беше освободена в края на март 2019 г., защото докато траеха обжалванията на 4-годишната й присъда, дадена от по-долните инстанции, тя изкара в Сливенския затвор 22 месеца. Съдът й наложи и глоба от 4000 лв. и уважи гражданския иск от родините на Димов за 100 000 лв.

] Николай и Анита по време на щастливите им години в САЩ.
Николай и Анита по време на щастливите им години в САЩ.

Трагедията се разигра през нощта на 14 август 2016 г.. Димов почина от задушаване, след като Анита му вързала две “свински опашки” на врата, които той трябвало да скъса, без да ги докосва с ръце. Мейзер твърдеше, че дни по-рано Димов си е правил експерименти и е късал стегнати около врата му “свински опашки”, но думите й бяха опровергани от експерти. Пластмасовите ленти са направени от изключително здрав полиамид, устойчив дори на дълго използване на слънце и няма как да бъдат скъсани, а само срязани. Неслучайно са използвани от полицията в много страни вместо белезници и досега нито един, колко и як да е престъпник, не е успял ги скъса.

По време на аутопсията не са били намерени следи, които да доказват, че жертвата си е правила подобни експерименти, както твърдеше Мейзер.

Въпреки че окончателната версия на разследването беше убийство по непредпазливост, криминалисти твърдят, че има много неизяснени неща.

На най-първите разпити Мейзер разказала, че във фаталната вечер тя и Димов били на гости на негови роднини. Останали там докъм 23,30 часа, след което си тръгнали. Мъжът бил уморен, наболявала го и татуировка, която си бил направил предния ден. Като стигнали местността “Почивка”, Николай видял двама свои познати и спрял да говори с тях. Мъжете му казали, че искат да се видят с него и му предложили да излязат. Той им отговорил, че няма проблем, само трябва да отиде да се преоблече и слиза долу. Те го попитали дали има цигари, а той им казал, че не пуши. Разследващи смятат, че разказът й за непознатите е целял да насочи криминалистите към евентуални “убийци”, които тя не познава. След това Димов се качил горе в апартамента заедно с Анита, на която й било лошо. Според разказаното от нея Николай видял, че няма тоалетна хартия, нахокал я и я пратил да купи, както и “цигари за момчетата”. Също по нейните думи, тя се бавила поне час и половина, след което се прибрала към 1.30 ч., но Николай го нямало. Легнала си да спи, но по някое време се събудила и видяла съпруга си да лежи на дивана в хола. Отишла до тоалетната и си легнала отново. Събудила се малко по-късно и видяла, че Николай лежи на дивана, целият в кръв. Пред роднините му казала по телефона, че бил застрелян, след това, че бил душен с кабели, а накрая, че бил обесен.

След като се оплете в лъжи, Анита накрая разказа, че смъртта на мъжа й е нещастен случай. По думите й той я бил помолил да му върже свинските опашки на врата, за да прати на бъдещи американски работодатели снимки как се освобождава от примката без да я докосва с ръце. По време на следствения експеримент обаче, в който Мейзер на манекен се опитваше нагледно да покаже как случайно е задушила съпруга си, се изясни, че нито може да завърже свинските опашки, защото не вижда добре, нито да ги стегне.

Роднините на Николай Димов и досега твърдят, че той е убит умишлено. Културистът, който живеел с Мейзер в САЩ, бил решил да се развежда и двамата били много обтегнати отношения. Криминалисти работиха по версията, че в апартамента е имало и трети човек, но това нямаше как да бъде доказано, защото след убийството Анита е изтрила всички следи в жилището, след това се е изкъпала и излязла.

Мейзер повече няма да се върне в България, твърди самата тя във фейсбук. Има американско гражданство и според хвалбите й върти бизнес с недвижими имоти в Лас Вегас. Вече имала и нов мъж до себе си, но е решила да не го показва в социалните мрежи, за разлика от Николай, с когото качваха десетки снимки от Америка.

 

10 години по-рано

Била Мис на парти в мъжки затвор

] Мейзер празнува рождения си ден през 2007 г. сред осъдени във Варненския затвор.
Мейзер празнува рождения си ден през 2007 г. сред осъдени във Варненския затвор.

Като зла прокоба през 2007 г. Анита Мейзер участва заедно с приятеля си Митьо Крика в новогодишно парти зад решетките под мотото “Пролет в затвора” и бурно отпразнува там рождения си ден. Тогава осъдените се бореха пред “авторитетното жури” за титлата “Мис и Мистър затвор”. Част от мъжете се бяха преоблекли като палави дами.

Митьо вдигна пред 250-те престъпници 100-килограмова щанга, а Мейзер, която беше полугола и посрещната с аплодисменти от затворниците, отпразнува с тях рождения си ден. Тя духна свещички на торта с нейния лик, а подарък й бе кукла Барби. Едва ли Анита е предполагала, че 10 години по-късно, затворническата обстановка ще се превърне в страшна реалност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право