Апелативният спецсъд гледа мярката за неотклонение на шефа на „ТАД Груп“

Иван Тодоров; Снимка: Денислав Стойчев

"Не съм поръчвал нищо", отговори Иван Тодоров, попитан дали е поръчвал нещо на хакера Кристиян Бойков

Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярката за неотклонение на собственика на фирма "ТАД Груп" Иван Тодоров, който е обвинен в подбудителство към кибертероризъм. Според държавното обвинение Тодоров е накарал Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от информационната система на НАП.

"Не съм поръчвал нищо. Не мога да коментирам в момента", заяви днес Тодоров в отговор на въпрос от журналистите поръчвал ли е нещо на хакера Кристиян Бойков. Той посочи, че не го притеснява нищо, просто иска да мине следствието.

Иван Тодоров ще иска намаляване на паричната му гаранция от 100 хиляди лева в по-лека. Прокуратурата от своя страна иска постоянен арест за бизнесмена.

Снимки: Денислав Стойчев

Обвиненият за хакването на сайта на НАП кристиян Бойков е с парична гаранция 20 000 лева, а търговският директор на „ТАД Груп“ Георги Янков е с мярка - подписка.

Тодоров не пожела да говори и с адвоката си напуснаха сградата на съда. Каза само, че нищо на никого не е поръчвал и не се притеснява от делото.

Неофициално адвокат Ина Лулчева посочи, че новите доказателства на прокуратурата не носят нови неща към обвинението и не предполагат закрито заседание. Делото е пето поред за деня и се очаква да започне следобеда.

Коментари

Задължително поле