Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Българските собствениците на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

Министър-председателят Бойко Борисов: По-евтин газ за българите след пускането на интерконектора с Гърция (обзор)

Апелативният съд в Търново потвърди мярката „парична гаранция“ за горски инспектор Той е обвинен в искане и получаване на подкуп

Състав на Апелативен съд – Велико Търново потвърди определение на Окръжен съд –Габрово по отношение на горският инспектор Ц. Н. (43 г.), на когото е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева. Тя е във връзка с повдигнато на същия обвинение по чл. 301 ал. 1 от НК за подкуп.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Габрово, с което се иска отмяна на определението на първоинстанционния съд и взимане по отношение на обвиняемия на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново намира протеста за неоснователен. Съдът отчита, че е налице първата предпоставка по чл. 63 ал. 1 от НПК за взимане на мярка „задържане под стража“, а именно наличието на данни, от които може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, в което е обвинен. Не са налице, обаче, доказателства, обуславящи втората задължителна предпоставка по чл. 63 ал. 1 от НПК, а именно съществуването на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Същата опасност не може да бъде изведена и по презумпция при предвидените предпоставки по чл. 63 ал. 2 от НПК, тъй като лицето е неосъждано, а също така престъплението, в което е обвинен предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода и до 5000 лева глоба.

С оглед това, съставът намира, че определението на ОС-Габрово следва да бъде потвърдено изцяло.

Определението на Апелативен съд – Велико Търново е окончателно и не подлежи на обжалване.

Ц.Н. бе арестуван миналата седмица при специализирана полицейска операция за противодействие на икономическата престъпност при Областна дирекция на МВР – Габрово. При претърсване, извършено на 17 октомври в жилището на горския инспектор в „Регионална дирекция по горите“ – Велико Търново, разследващите са намерили и иззели веществени доказателства и пари, уличаващи го в приемане на парични средства, които не му се следват, за да не извършва действия по служба.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.