Арестуваха апаши, опитали да задигнат торба към 50 000 лева в Монтана

Снимка: Архив

След половин година разследване полицията разкри и задържа двама апаши, пробвали в края на миналата година да ограбят оборота на фирма в Монтана. Мъжът, който носел парите, обаче оказал съпротива и престъпниците избягали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Опитът за грабеж бе извършен на 16 ноември 2018 г. около 18,15 ч. пред магазин на булевард "Трети март" в областния град.

Двама мъже причакали 66 годишния К. Н., който носел торба с парите от оборота на фирма към инкасо автомобил и се нахвърлили върху него. Бандитите ударили мъжа по главата и посегнали да вземат торбата с пачките. Най-неочаквано обаче гардът дал отпор и също започнал да удря нападателите. Стреснати от съпротивата, апашите офейкали с празни ръце.

Криминалистите на Районното управление на МВР започнали издирване на грабителите и постепенно влезли в дирите им. За неуспешния опит за грабеж са задържани 31 годишният М. П. и 28 годишният П.Р. от Монтана – криминално проявени и осъждани. На двамата са повдигнати обвинения за грабеж в големи размери, за което законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

Според осведомени в торбата с оборота на фирмата е имало към 50 000 лева. На 31-годишния М. П. /31 г./е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за 72 часа". По случая продължава работа Районното управление на МВР в Монтана.

Коментари

Задължително поле